Az esélytelenebb Haladástól kapott ki a Gárdony

A női kézilabda NB I/B 24. fordulójában a Haladás vendégeként szenvedett nem várt vereséget a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.
A Haladás kiváló védekezésének köszönhetően alaposan visszavágott az ősszel, Gárdonyban elszenvedett egygólos vereségéért.

Szombathelyi Haladás–Gárdony Pázmánd NKK
29–23 (16–13)

Szombathely, Haladás Sportcentrum, 90 néző.

Vezette: Natkay, Szalai.

Haladás: Dudora, Márkus (kapusok) – Kozma, Hrabovszky 1, Szabó J. 5, Simsik 6, Takács I. 5, Gerencsér 1, Sebestyén 3, Putz, Kiss N. 3, Kaposvári 5, Baranyai.

Vezetőedző: Kovács László, Berendi Antal.

Gárdony Pázmánd NKK: Biró, Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 3, Koncsik 2, Müller, Gyebrovszki 2, Urfi 2/2, Szabó A. 6, Halmos, Hamuth 2, Dublinszki 2, Piazza, Selenka 4. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

A gárdonyi lányok a Csurgó legyőzésével bebiztosították további másodosztályú tagságukat, s Szombathelyen kissé ki is engedtek. A Haladás akarata érvényesült már az első perctől, s a hazaiak szélről, betörésekből, és lerohanásokból is betaláltak. A Gárdony nem tudott újítani, míg a tabellán közvetlen a tópartiak mögött tanyázó Haladásból többen is kiemelkedően kézilabdáztak.Kapaszkodott ugyan Pánczél Barabás alakulata, de nem tudták megszorongatni a szombathelyieket. Fordulás után újabb offenzívát indítottak a vendégek, de nem találtak rést a zöld-fehérek védőfalán. Takács Inezt nem tudták tartani Szabó Anikóék, s nem tudtak mit kezdeni a gyors támadásokkal sem. A 40. percre már eldőltek a nyitott kérdések, s a kiesés elől menekülő hazaiak meglepő győzelmet arattak lendületes játékukkal. A hatgólos, 29–23-as vereség azt jelentette, hogy megelőzni ugyan nem tudta közvetlen riválisát a Haladás, de megközelítette a tabellán. A Gárdony-Pázmánd továbbra is a 9. helyen áll. Május 6-án a másik vasi gárdát, a harmadik helyen álló Swietelsky Szombathely csapatát fogadja, majd május 20-án a Győri ETO U18 vendégeként zárja a pontvadászatot a Pánczél-csapat.