Egy gól döntött a tópartiak javára

A Komárom-Esztergom megye keleti részén fekvő egykori bányászváros együttese végig tapadt a gárdonyiakra, de végül a Fejér megyeiek megőrizték előnyüket a Dorog ellen az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában.

Gárdony-Pázmánd NKSE–Dorogi ESE 29-28 (13-12)

Gárdony-Pázmánd: Vártok R. (Bíró B.) – Hrabovszky H., Kolics V., Gyevrovszki Z. 8/1, Fundák A. 6, Karsai R. 3, Müller K., Kukovecz R. 1, Szamoránszky A. 3, Nagy A., Dublinszki 4/3, Piazza D., Nagy Zs. 2, Kaczur D., Czuczu F. 2. Vezetőedző:Pinizsi Zoltán

Dorogi ESE: Stadler M. (Mátyás V.) – Forgács K. 11/6, Előd N., Turák A., Takács A., Szabó J. 4, Törőcsik Zs., Kaposvári A. 6, Kemenczik M. 2, Imrei N. 2, Markos R., Forgács V., Kosik A. 3, Vezetőedző: Szurcsik István.

Az első öt percben a vendéglátók uralták a játékot, eredményesek voltak a támadások, és a védekezés is működött, aztán a vendégek zsinórban hat gólt lőttek és átvették a vezetést. Három nulláról hirtelenjében 3–6 állt az eredményjelzőn, ami nem sok jóval kecsegtetett a folytatást illetően. A házigazdák igyekeztek ugyan, de tizenkét percen át nem tudtak gólt lőni. A dorogiak ekkor még inkább lendületbe jöttek, és néggyel megléptek. Végül még az első félidőben sikerült a felzárkózás a Velencei-tavi alakulatnak, Pinizsi Zoltán lányai elkapták a fonalat, formás akciókat vezetve egygólos fórral vonulhattak pihenőre, 13–12.

A második játékrészt úgy kezdték a házigazdák, ahogy az elsőt abbahagyták: egészen az 52. percig tartották szűk előnyüket. A következő percekben azonban figyelmetlenségek miatt – eladott labdák és technikai hibák következtében – egyenlített a Dorog. A gárdonyiak ismét megrázták magukat, három találattal újfent elhúztak. A vendégek sem adták fel, ezért rendkívül szorosan alakult a végjáték. A látogatók egyre jobban felbátorodtak, és átálltak félpályás letámadásra. A Fejér megyeiek hatalmas küzdelemben megőrizték előnyüket, otthon tartva ezzel a fontos bajnoki pontokat. Jól mutatkozott be a frissen, a mérkőzés előtt pár nappal igazolt Czuczu Frida is, aki Fehérváron kezdte pályafutását, majd a Fradiban, később pedig Debrecenben játszott, a Hajdúságból igazolt vissza megyénkbe. Különösen a védekezésben nyújtottak nagyszerű teljesítményt Nagy Zsuzsával, annak ellenére, hogy a mérkőzést megelőzően nem edzettek együtt. A hazaiak védekezése jól működött, támadásban kell inkább erősödniük, az akciók befejezése nem ment mindig zökkenőmentesen. A Gárdony szakvezetője, Pinizsi Zoltán elégedett volt tanítványai teljesítményével.