Változtak a célok: el kell kerülni a kiesést

A Dunaújvárosi Kohász KA U19-es együttese kilencgólos győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK csapata felett a női kézilabda NB I/B 12. fordulójában.

Mondhatni nem változott semmi a két alakulat őszi randevúja óta, gólra pontosan ugyanolyan eredménnyel nyert a DKKA U19 a megyei rangadón. Az NB I/B mezőnye decemberben vonult pihenőre, s a mögöttünk hagyott hétvégén indult újra a tétmeccsek sora. A dobogóra hajtó DKKA utánpótlása 3223-as csapást mért a középmezőny alján tanyázó, azonban a télen jócskán átalakult Gárdony-Pázmánd csapatára.

– Jól kezdtük ugyan a mérkőzést, de nem sikerült betartani a taktikai utasításokat – tekintett vissza a fiaskóra Pinizsi Zoltán, a Gárdony-Pázmánd vezetőedzője. – A helyzetkihasználásunkkal is jelentős probléma akadt, nehezen tudtuk áttörni az ellenfél zártabb, hatos védekezését. Amikor ez sikerült, akkor a kapus állt az utunkban. A mi védekezésünk nem volt hiba nélküli, és sokat játszottunk emberhátrányban. A Dunaújváros hatékonyabb volt. A második félidőben megpróbáltunk rájuk zárkózni, de amikor lett volna esélyünk szorosabbá tenni a mérkőzést, előjöttek újra a hibák.

Az első félidő még szorosnak tűnt, 30 percnyi játék után három gól volt csak az újvárosi fiatalok előnye (13-10).

-Új szerkezetben, másfajta összeállításban állunk fel, mint az őszi mérkőzéseinken. Voltak pozitív jelek, védekezésben, támadásban és a lerohanások terén valamicskét láttam viszont abból, amit a szünetben gyakoroltunk. Készültünk az ellenfélből, az első félidő derekáig sikerült is megvalósítani a taktikát, volt olyan pillanat, mikor négy góllal vezettünk. De egy mérkőzés nem 18, hanem 60 percig tart. Az Újváros rászolgált a győzelemre. Rendbe kell tenni a fejeket, tisztázni kell a játékosok szerepét. Ha mindenki be tud állni abba a bizonyos sorba, akkor el fogjuk tudni érni a célunkat.

Ami immáron nem egy stabil középmezőnyös tagság, hanem a biztos bennmaradás.

– Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, és ki kell jelentenünk, hogy a kiesés elleni harcot kell felvennünk, s ebben a harcban állva kell maradnunk. Minden esélyünk megvan a bennmaradásra, a mögöttünk álló csapatokkal idegenben játszunk, komoly kihívás elé nézünk, mert Nagyatádon és Szekszárdon sem könnyű nyerni. Próbáltam megfejteni, hogy miért nem tudunk csapatként funkcionálni. Több oka is van, de a legfontosabb, hogy kezelni és orvosolni kell a lányok egymás közti viszonyát. Ha ebben javulunk, akkor az az eredményeken is látszik majd, legalábbis nagyon bízom benne – fogalmazott a tréner.

Nincs könnyű helyzetben a Gárdony, hiszen a harmadik Győrrel azonos pontszámmal álló Kozármisleny lesz a vendég vasárnap, 17 órakor.

– Előrébb tartanak mint mi. De ebben a bajnokságban bármi előfordulhat. Benne van a csapatunkban, hogy bravúrt érjen el. Ha partnerek lesznek a lányok és egymást is tudják húzni, motiválni, akkor legyőzzük a Kozármislenyt.