Nem sikerült meglepni őket

A listavezető Szombathely csapatát fogadta a Gárdony-Pázmánd kézilabda-együttese a női kézilabda NB I/B Nyugat csoportjában.

Gárdony-Pázmánd NKSE–Szombathelyi KKA 29-35 (10-17)

Gárdony, 120 néző. Vezette: Szölősi D., Szölősi S.

Gárdony: Bíró, Vártok 1 (kapusok) – Hrabovszky 1, Kolics 2, Fundák 1, Karsai 5, Müller 2, Kukovecz 1, Nagy A., Szamoránski A. 1, Csáki 4, Piazza 1, Nagy Zs. 6, Rideg 2, Szűcs N. 1, Ágoston 1. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Szombathely: Terenyi (kapus) – Mayer 7, Udvardi 1, Szendrei 4, Horváth P. 6, Varga 1, Pődör 6. Cserék: Gadányi (kapus), Csire 2, Takács 2, Hornyák 5, Moutsogianni 1, Virág, Szuhogyi. Vezetőedző: Marosán György.

A kezdő sípszót követően azonnal magához ragadta a kezdeményezést a vendég együttes, mindössze két perc alatt háromgólos előnyt kovácsoltak maguknak. Ez a differencia a tizedik percre már ötre nőtt, 7-2 arányban vezetett a Szombathely. Stabilan tartotta magát a két csapat közti különbség, és bár Piazza góljával még feljött öt gólra a Gárdony-Pázmánd, a félidőben azonban már 10-17-es eredmény állt a kivetítőn.

A fordulást követően sem enyhült a vasiak lendülete, két gyors góllal már kilenc találat volt a differencia, 10-19. A magabiztos előny tudatában egyre alacsonyabb lángon égtek a vendégek, ám ez végül csak arra volt elegendő, hogy a 29-35-ös végeredményt beállítva hatgólosra csökkenjen a különbség a felek között. A szombathelyiek így továbbra is vezetik a tabellát, míg a Gárdony-Pázmánd a hetedik helyen áll.