Fiaskó a bajnokságban, az MK-ban nyertek

Alaposan bele­vetették magukat a tétmérkőzések tengerébe a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdázói, hiszen az NB I/B-s bajnokság első fordulóját, valamint a Magyar Kupa nyitányát ötven óra leforgása alatt tudták le.

Vasárnap este az idei pontvadászat talán legerősebb csapatával kezdte az NB I/B-s bajnokságot a Gárdony-Pázmánd NKK alakulata. A középmezőnyt megcélzó tópartiak nem tudták borítani a papírformát, az élvonalból kiesett s most a legjobbak közé visszavágyó Budaörs magabiztos, 15 gólos győzelmet aratott a nyitányon.

Moyra-Budaörs Handball–Gárdony-Pázmánd NKK 38-23 (17-12)
Budaörs: Vártok, Vajk (kapusok), Király 6, Simon A. 5, Zsigmond 5, Szabadfi 4, Nagy Zs. 4, Hornyák Á. 3, Lendvai 3 (1), Kovács N. 3 (3), Hajduch 2, Kiskartali 1, Landi 1, Kovács B. 1, Kiss M. Edző: Fülöp Péter
Gárdony-Pázmánd NKK: Lugosi, Magyar, Nagy É. (kapusok), Vernes 7 (1), Karsai 5 (3), Hatala 3, Vörös 2, Lozsi 2, Fundák 2, Hrabovszky 1, Ágoston 1, Blazsek, Czuczu, Győrffy, Nagy A., Piazza
Vezetőedző: Pinizsi Zoltán
Míg a Gárdony kilenc új játékossal építi csapatát, addig a Budaörs korábbi fehérvári, sőt, tavaly még pázmándi színekben brillírozó játékosokkal a soraiban kerekedett felül.

Nem maradt sok ideje a Pinizsi-csapatnak, hogy kielemezze a budaörsi fiaskót, hiszen kedden már az ellen a Dorog ellen indultak csatába, mely alakulat a várakozások szerint közvetlen riválisuk lesz. A bajnokságban mindenképpen, de kedd este a Magyar Kupa első körében találkozott a két hölgykoszorú. A gárdonyi amazonok igazán harcos szellemben kezdtek, jól játszottak az első félidőben, dinamikus támadásaik pontos befejezésekkel párosultak. Az első harminc perc alatt szinte el is döntötték a találkozót Vernesék, hétgólos előnyre tettek szert. Pinizsi Zoltán a szünetben figyelmeztette lányait, hogy a vendégek nem fogják feladni. Félelmei be is igazolódtak, a hazai védekezés felpuhult, a Dorog pedig három gólra közelítette meg a Gárdonyt. Azonban a fontos pillanatokban mindig akadt valaki, aki extra egyéni produkció­val lendítette tovább a tópartiakat. A hajrában szükség volt a csereként kapuba álló Magyar Niki bravúrjaira is, hogy az előny megnyugtató maradjon.

Gárdony-Pázmánd NKK–Dorog 29-25 (17-10)
Gárdony, 100 néző
Gárdony: Nagy É., Magyar N., Lugosi (kapusok) – Karsai R. 10, Lozsi E. 5, Fundák A. 4, Blazsek A. 4, Vernes D. 3, Hatala V., 2, Ágoston N. 1, Hrabovszky, Györffy, Czuczu, Nagy A., Szőcs N., Vörös Sz.
– Fontos meccs volt, mert a vezetőség azt kérte tőlünk, hogy jussunk tovább a Magyar Kupa első köréből – értékelt Pinizsi Zoltán vezetőedző. – A győzelem növeli önbizalmunkat, és hasonlóan jó játékkal szeretnénk nyerni a vasárnapi, Szombathely elleni bajnokin is.

Forrás: feol.hu