Nagyatád után, Szombathely előtt

NBI/B női felnőtt – Nyugat csoport:
2021. március 13. szombat
Rinyamenti KC SE – Gárdony-Pázmánd NKK 23-24 (12-16)
Játékvezetők: Hornyik, Zörgő

Rinyamenti KC SE: Antal 5, Ghetu 4, Kovács 3, Brezovszky 3, Hegedüs 3, Póczik 3, Fekete 2.

Gárdony-Pázmánd NKK: Hamuth 5, Becséri 5, Pados 5, Nagy 4, Czuczu 2, Vörös 1, Hrabovszky 1, Hargitai 1.

Első félidei biztos vezetése után meg kellett harcolnia a pontokért felnőtt csapatunknak a Rinyamenti KC vendégeként.

Közel azonos mutatóval rendelkezett a 13. fordulót megelőzően a két alakulat. Tudták jól a lányok mindkét oldalon, aki nyer, elmozdul kicsit a másiktól az NB I/B Nyugati csoportjának középmezőnyében. A mieink léphetett pályára magabiztosabban, hiszen a nagyatádiak több sebből véreztek, a három kapus mellett mindössze nyolc mezőnyjátékost tudtak nevezni ilyen-olyan hiányzások miatt. Hamuth Lili az első támadásból betalált, majd hamarosan Becséri Kitti is követte példáját. A második percre melegedett bele a játékba a Rinyamenti. Rendre visszaállítottuk a kétgólos különbséget, de ennél jobban lerázni csak a 8. percben tudtuk ellenfelünket, Pados Mónika hetesénél, 5-8. Harcoltak, s visszazárkóztak a nagyatádi fiatalok, de a félidő utolsó öt percében Binó Boglárka védései, s Becséri Kitti góljai megálljt parancsoltak. A szünet állása: 12-16.

Fordulás után méginkább biztossá tettük a vezetést, öt gólon tartottuk az RKC-t. A 48. perctől azonban új erőre kapott a nagyatádi egylet. Ghetu, Kovács, Brezovszky és Antal is betalált, eközben mi egyszer sem rezgettük meg a hálót. Az 55. percre alakult ki a végeredmény, mert 23-24 után csupán a kapusok brillíroztak. Hol a gólvonal elé visszaálló Binó Boglárka, hol pedig a hazai portás, Druzsin Rebeka blokkolta a lövéseket.

Felnőtt csapatunk ezzel a két ponttal felzárkózott a női NBI/B tabella 6. helyére, s győzelemmel hangolódnak a következő összecsapásra. Nehéz mérkőzés vár felnőtt gárdánkra, hiszen a hétvége folyamán a 11 mérkőzésből 9 győzelmet arató Sylver OPS Szombathely U20-as csapatát fogadjuk hazai pályán.

NBI/B női felnőtt – Nyugat csoport – 11. forduló
2021. március 20. szombat 18:00
Gárdony-Pázmánd NKK – Sylver OPS Szombathely U20