„Ami ma elég, az holnap kevés”

Molnár József vette át a vezetőedzői pozíciót felnőtt csapatunknál

Játékosként 30 évet játszott aktívan, ebből 14 évet a legmagasabb osztályban /Budapest Honvéd, Elektromos, Százhalombatta, FTC/, volt Magyar Bajnok és Főiskolai Világbajnok csapat tagja. Edzőként 22 éve foglalkozik kézilabdajátékosokkal, volt férfiaknák Nb1-es, Nb1/b-s, nőknél NB1/b-s és Nb2-es csapatoknál is. Tapasztalt edzőként ismeri a női és a férfi játékosok közötti különbséget, így úgy véli, hogy a nők jobban edzenek, figyelmesebbek és egymásért jobban tudnak küzdeni, mint a férfiak, viszont a játék tempója, a kontaktok erőssége, a bátorság az erősebb nem mellett szól. Túl az első hét közös edzésein az a benyomása, hogy a játékosok nyitottan és érdeklődve fogadták, valamint, hogy szeretnének mindenképpen előrébb lépni és jobban szerepelni a bajnokságban.

  • Kik azok az edzők vagy játékosok, akik hatással voltak Rád?

Edzők közül mindenki nagy vagy jó hatással volt rám, mert nem lennék még a kézilabdában, ha nem lettek volna ők az edzőim. Mindenkitől lehetett tanulni. Talán a Hunyadkürty János volt az, aki a legnagyobb lökést adta, hogy felnőttjátékos legyek, edzőként pedig nagyon sokat kaptam Györfi Jánostól. Sportolóként nekem nagy szerencsém volt, hogy kiemelkedő játékosok mellett és ellen tudtam játszani a pályafutásom alatt.

  • Mi a Te edzői hitvallásod, milyen kézilabdát szeretnél megvalósítani a lányokkal?

A sok munkában hiszek, a felkészülésben, valamint a pozitív gondolkodásban. Alapvetően egy biztos és kemény védekezést szeretnék kialakítani, ami párosul egy eredményes kapus teljesítménnyel, és amiből minél több gyors ellentámadást tudunk indítani, a felállt védelemmel szemben pedig taktikailag jól szervezett csapatot szeretnék látni. Nagyon szeretném, ha a lányok önbizalma megerősödne, hinnének abban, amit tudnak és csinálnak, merjenek bátran vállalkozni az edzéseken és a mérkőzéseken is! És fontosnak tartom a jó kedvet is!

  • Milyen célokat fogalmaztál meg rövid távon és hosszabb távon?

Rövid távon a célom a csapat felé, a csapategység kialakítása, az új szabályok kiépülése, az új rendszerek felépítése és annak biztos üzemeltetése mindenki részéről, valamint fontosnak tartom a közös felelősségvállalást is.

Hosszabb távon természetesen egy sikeres csapat kiépítése a célunk, ahol mindenki tudja a feladatát és mindenki átérezze azt, hogy a kitűzött célokat úgy tudjuk elérni, ha az odáig vezető úton mindenki a legjobbat hozza ki magából! Egyértelműen a célunk az, hogy a középmezőnyhöz felzárkózzunk!