Tornagyőzelem Szlovákiában!

Csapatunk Senecre utazott a hétvégén egy EBT tornára. A csoportkörben 5 ellenfelünkön magabiztosan felül tudtunk kerekedni, így a vasárnapot már biztos csoportelsőként várhattuk. Az elődöntőben a horvát U16-os válogatott ellen egyből egy magasabb fokozatra kellett kapcsolnunk. Az első szett magabiztos győzelme után a második szettben aranygóllal maradtunk csak alul. a szétlövésben azonban mellénk állt a szerencse, így bejutottunk a döntőbe. A fináléban a szlovák válogatott magját adó, EBT Finals 8. helyezett Kanonierky csapattal álltunk szemben. Ismét jól kezdtünk, és sikerült megnyernünk a végletekig kiélezett első szettet. A második felvonásban ellenfelünk felülkerekedett rajtunk, így jöhetett a szétlövés. Kapusaink parádés teljesítménnyel fejenként 2-2 védést mutattak be, így az ötödik lövésre már nem is volt szükségünk, megnyertük a 2024-es Senec Beachhandball Cup-ot, ezzel értékes pontokat szerezve az EBT versenysorozatban. 🏆🥇

A torna legjobb játékosának csapatunkból Bernáth Rékát választották. Őt kérdeztük a hétvégéről: “Nagyon jó hétvégét tudhatunk magunk mögött. Nagy öröm számunkra, hogy meg tudtuk nyerni ezt a tornát. Emellett fontos, hogy sokat tudtunk gyakorolni a könnyebb mérkőzéseken, és új játékosok épülhettek be a csapatba a pályán és a pályán kívül is. Ezt a lendületet és hangulatot szeretnénk tovább vinni a magyar bajnokság fordulóira is.”

Major Dávid, edző értékelése: “Gratulálok a csapatnak, hiszen mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt tudtunk nyújtani a hétvégén. Ez a nemzetközi torna újabb hasznos tapasztalatokat adott a későbbiekre nézve. Számunkra ismeretlen, jó csapatokkal találkozhattunk, főleg vasárnap, ezért is értékes ez a győzelem. Jövő héten visszatérünk a magyar mezőnybe, méghozzá a Magyar Kupára, ami a kvalifikációs tornák közül talán az egyik legfontosabb, így igyekszünk majd minél jobb eredményt elérni.” Hajrá Venice!