Rendkívül szoros vereség jutott a végére

A női kézilabda NB I/B 22., egyben záró fordulójában háromgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK.

Gárdony-Pázmánd NKK – Szombathelyi Haladás 34-37 (18-18)

Gárdony, 100 néző. V.: Marton, Szabó E.

Gárdony-Pázmánd: Biró, Merő (kapusok) – Hrabovszky, Kolics, Fundák 9, Czuczu 5, Karsai 7, Kukovecz 1, Nagy A. 4, Szűcs N., Szamoránsky 1, Lozsi 3, Piazza, Nagy Zs. 4, Rideg, Lukovics. Edző: Pinizsi Zoltán.

Szombathely: Schnek – Kozma 12, Simsik 8, Schuszter 1, Pap M. 11, Jaksics 1, Gősi 3,Szekeres, Gerencsér 1, Horváth H., Tutti, Rábai. Edző: Huszti Ambrus.

Tekintve, hogy a végső nagy kérdések már mindkét csapat számára eldőltek a mérkőzést megelőzően, a tisztes búcsú szándéka motiválhatta az együtteseket. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szombathelyiek részéről a találkozót végül 12 góllal záró Kozma Dominka tartotta folyamatosan egy lépéssel előrébb a vendégeket. Az első 30 perc két gárdonyi találattal zárult, aminek köszönhetően 18-18-as döntetlennél fordultak a felek.

A folytatásban állandósult a Haladás előnye, sikerült folyamatosan tartani az akkor már kétgólos fórt. Kozma mellett Pap Mercédesz is begyújtotta a rakétákat, 11 góllal járult hozzá csapata teljesítményéhez. A második félidő két szombathelyi góllal ért véget, kialakítva a 34-37-es végeredményt. A Haladás így győzelemmel búcsúzott az NB I/B-től, míg a Gárdony-Pázmánd a hetedik helyen zárt.

Dévai Nándor Csaba