STRANDKÉZILABDA-PÁLYA ÉPÜLT GÁRDONYBAN

Modern körülmények segítik a munkájukat

Dévai Nándor CsabaNemzetközi tornának ad otthont Gárdony, ahol frissen kialakított, szabványos, a nemzetközi szabályoknak teljes mértékben megfelelő pályán küzdhetnek a felek.

Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között adták át Gárdonyban azt a minden igényt kielégítő strandkézilabda- komplexumot, amelyet már birtokba is vettek a magyar válogatottak tagjai a nap folyamán. Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség – egyébiránt székesfehérvári – főtitkára elmondta, hogy a fiatal sportág gyors ütemű fejlődése mögött nem maradhatnak el az infrastrukturális fejlesztések sem. Hozzátette, abban is sokat segíthet az új komplexum, hogy többen megismerkedjenek ezzel a különleges
sportággal, így még több fiatal tudja kihasználni a rendelkezésre álló lehetőségeket.

A megnyitót követően egyelőre barátságos mérkőzéseknek is otthont adott a frissen elkészült pálya, Magyarország női válogatottja Románia legjobbjaival állt ki. A legelejétől kezdve látszódott, melyik a jobb együttes, mind védekezésben, mind támadásban leiskolázták ellenfelüket a magyar hölgyek. A három lejátszott szettből mindegyiket a magyar válogatott nyerte, csakúgy, mint az utánuk következő, tét nélküli, gyakorlásnak szánt szétlövéseket. A románok után Norvégiával küzdött meg a magyar alakulat, az ellenük játszott szetteket szintén sikerrel vívta meg a remek formában küzdő magyar csapat.

– A csütörtöki ellenfél, Németország, illetve a péntekiek közül a norvégok voltak a legerősebbek, így komoly fegyvertény az ő legyőzésük – nyilatkozta Farkas Andrea, a női strandkézilabda-válogatott másod- és kapusedzője. – A szombati napon veszi kezdetét hivatalosan a torna, ahol a már jelen lévő válogatottakon kívül Horvátország szerepel majd. A mi keretünkben azokon a mérkőzéseken – hacsak egy váratlan sérülés közbe nem szól – már csak az a 12 lány fog szóhoz jutni, akik a július 2–7. között Lengyelországban rendezendő Európa-bajnokságra is utaznak majd.

Forrás: FEOL