Rangadót nyert, s előzött a Gárdony

Megyei rangadón aratott „négypontos” diadalt a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda csapata a Dunaújvárosi Kohász KA U19 gárdája felett az NB I/B 16. fordulójában.

Gárdony-Pázmánd NKK–Dunaújvárosi Kohász KA U19 23:20 ( 16:11)

Gárdony, 100 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Réti.

Gárdony: Nagy É., Magyar N., Németh Zs. (kapusok) – Hrabovszky, Vernes 5/1, Győrffy 1, Czuczu 2, Bocsi 3, Sztoics, Hatala 2, Nagy A. 5/1, Blazsek, Ágoston, Szűcs N., Vörös 2, Lozsi 3. Edzők: Virincsik Anasztázia, Fekete Éva.

DKKA U19: Szalma, Jónás (kapusok) – Jovovity 4, Vass 1, Kovács K., Fodor N. 4, Takács C. 5/3, Mihály 3/1, Pál, Keringer 2, Szabó T., Matucza, Ujházi, Husti 1, Gengeliczki. Vezetőedző: Illés Márton

Kiállítások: 12 ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/2 ill. 6/4

Két rontott lövés, valamint egy Szalma-védés után a DKKA szerzett vezetést a tóparti rangadón, ahol a tét nem volt kisebb, mint a Fejér megyei csapatok erősorrendjének alakítása. Két pont és egyetlen pozíció választotta el a csapatokat a forduló előtt. A Gárdony-Pázmánd rendezte sorait, s az ötödik percre egy 3-0-s sorozattal kétgólos előnyre tett szert. Az újvárosi fiatalokat Szalma Zita bravúrjai tüzelték, s a 9. percben az NB I-es csapatban is számításba vett Mihály Petra egyenlített, 4-4. Szalma, valamint a gárdonyi ketrec elé álló Magyar Nikolett percei után a hazaiak beállósa, Nagy Adrienn lépett elő főszereplővé.

Hamarjában háromszor is betalált, 8-6. A társak ekkor sokáig adósak maradtak támadásban, de a hazaiak pontatlanságát a dunaújvárosiak sem tudták kihasználni. Keringer kiállítása és Virincsik Anasztázia időkérése jelentett fordulópontot, mert a szünetre meglépett a Gárdony, 16-11.
Fordulás után Vernes, Hatala és Lozsi is betalált, míg Magyar megbabonázta az újvárosi lányokat, a 35. percben már 19-11-re vezettek a vendéglátók. Valamelyest használt a dunaújvárosi időkérés, három gólra zárkóztak a Duna-menti fiatalok, 19-16. A 46. és az 52. perc között döntő volt, hogy ki, milyen lelkiállapotban vészeli át a sorozatos kiállításokat – melyekből a Gárdonynak jutott több.

Ekkor hetesgólokkal araszolt feljebb a DKKA, de az utolsó 10 percbe lépve Bocsi Szonja és Czuczu sorsdöntő találatokat szereztek, 23-19. Öt perccel a vége előtt Fodor Neszta állította be a 23-20-as végeredményt, mert hiába játszhatott majd’ 4 percen át fórban a DKKA, vagy rontotta támadásait, vagy Magyar őrizte sikerrel a Gárdony kapuját.HIRDETÉS