3 győzelem, 3 vereség a gárdonyi mérleg

Hazai pályán szenvedett vereséget az NBI/B-s női kézilabda bajnokság 6. fordulójában a Gárdony-Pázmánd NKK. A NEKA az első félidőben kovácsolt tetemes előnyt.

Gárdony, nézők nélkül. V.. Kiu G., Kiu T.

Gárdony: Binó – Vörös 6, Pados 1, Becséri 2, Nagy A. 1, Hamuth 1, Lozsi 2. Csere: Magyar N.(kapus), Hrabovszky, Győrffy, Pervein 3/1, Ágoston 5/2, Szűcs N., Hrabovszky, Kuczi, Rezneki. Vezetőedző: Virincsik Anasztázia

NEKA: Szabó L., Németh K., Zaj (kapusok) – Csíkos 1, Nagy I. L. 5, Ágoston L., Uhrin L. 6, Horváth P. 2, Lakatos, Nagy II. L., Babai 2, Kocsis 5, Kovalcsik 1/1, Szabó L. Zs. 1, Woth 2, Vártok T. Vezetőedző: Woth Péter

Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 3/1

Nem volt könnyű dolga Virincsik Anasztáziának és lányainak a forduló előtt, mert az ország fiatal tehetségeit nevelő balatonboglári kézilabda akadémia együttese mindössze egyetlen meccset játszott a gárdonyi fellépés előtt. Ahogy arra számítani lehetett, a NEKA több, az NBI-ben is szerepeltetett játékosát is csatasorba állította, mégis, az első 10 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Összeállt a Gárdony-Pázmánd védekezése, azonban a támadások végét nem tudták gólra váltani. 35 percen át nem tudták rendezni a sorokat a Velencei-tavi amazonok, s ezidő alatt ellépett a NEKA. A balatoniak jól sáfárkodtak lehetőségeikkel, a szünetben hat góllal vezettek, s fordulás után hizlalni is tudták fórjukat. Az utolsó 18 percben váltott szisztémát a Gárdony, folyamatosan hét a hat ellen játszatta csapatát Virincsik Anasztázia, s ez meglepte a vendégeket. Felzárkózott a Gárdony, de egyenlíteni nem tudott, s a NEKA 25-21-es diadallal vitte el a pontokat.

Ágoston Nóra remek játéka 5 gólt eredményezett

3 győzelemmel és 3 vereséggel a tabella harmadik helyén áll a Fejér megyei egylet, de rajtuk kívül kevesen játszották le az összes meccsüket. A dobogós pozíció tartására nagy bravúrra lesz szüksége a Gárdony-Pázmándnak, mert a mezőnyben négy olyan együttes is szerepel, melyek élvonalbeli klubok utánpótlás-gárdái. Fiatalok, gyorsak, s legfőképp fegyelmezettek. Ez utóbbi erényben kellene fejlődniük Becséri Kittiéknek is.

– Mi csak akkor fogunk győzni, ha a taktikai utasításokat fegyelmezetten betartják a lányok. Nem vagyunk gödörben, de idő kell még, hogy összekovácsolódjanak az újak és a régiek ebben a szerkezetben – fogalmazott Virincsik Anasztázia, az edző, aki még nem tudja, milyen kerettel vág neki a szerdán 19 órakor kezdődő Mohács elleni Magyar Kupa-összecsapásnak. Győrffy Réka is megsérült, s az irányító, Becséri Kitti is combsérüléssel bajlódik.