Végig vezetve arattunk fontos győzelmet

Több, mint egy hónapos szünet után folytatódott az NBI/B Női Felnőtt – Nyugat kézilabda bajnokság. Közvetlen riválisunkat tartottuk magunk mögött.

Csurgói NKC – Gárdony-Pázmánd NKK 27-29 (12-17)

Csurgó: Pusztai, Németh Zsuzsanna (kapusok) – Tornóczky 1, Nemes, Takács I. 8/3, Vukcsevics 4, Orsós 10/6, Kiskartali 1, Orell, Tóth L. 2, Megyesi 1, Papp K.
Gárdony: Vajk – Győrffy 3, Pados 11/2, Becséri 3, Nagy A. 2, Bocsi 2, Szűcs N. 3. Csere: Christe, Németh Zsófia (kapusok), Hargitai, Hamuth 1, Ágoston 2, Szilágyi, Vernes 1, Sárvári 1, Rezneki.
Kiállítások: 2 ill. 4 perc
Hétméteresek: 10/9 ill. 3/2

Nagyon fontos mérkőzésre készültek a felek már ha a tabellát nézzük, hiszen a kezdő sípszó előtt egymás mellett, hetedik és nyolcadik helyen álltak az együttesek. Miután az alapszakasz végén csak az első öt harcolja ki a biztos második vonalbeli tagságot, így minden mérkőzésünkön győzelem a cél.

Pontosan ezt tettük a Csurgói NKC vendégeként is. Nem csupán a hazaiak egyik pillére, Román Dorina hiánya borzolta a kedélyeket, de a kispad rövid mivolta is.

Pados Mónika (28) 11 gólt szerzett

Pados Mónika nagyon élt, a végére 11 gólig jutott. Az ő találatával kezdődött a mérkőzés, s ugyan még az első percben válaszolt Tóth Lilla, a meccsen végig mi domináltunk. Még 14 perc sem telt el, mikor már hét góllal vezetünk, 3-10. A szünetig állandósítottuk ötgólos előnyünket, csurgói oldalon Sara Vukcevic góljai tartották a lelket. Félidő: 12-17.

Fellobbant a láng a hazaiakban, a fordulás után 3-0-s sorozatot mutattak, sőt, felzárkóztak egy találatra, 40. perc 18-19. Ekkor kért időt vezetőedzőnk. Hargitai lövést rontott, majd eladott két labdát, de a túloldalon Orsós a kapufát találta el. Vernes Dorottya nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, gólja nyugtatta meg a kedélyeket, s próbáltuk két gólon tartani ellenfelüket. A 49. percben Orsós egyenlített 23-23, de eddig tartott a lendület, mert Vajk fontos labdát fogott, Sárvári, Pados és Becséri révén pedig megint sikerült ellépnünk, 23-27. Az utolsó percekben is kapaszkodott a Csurgó, de a végére kezünkbe tudtuk tartani az összecsapást és sikerült két ponttal eljönni a Sótonyi László Sportcsarnokból. Végeredmény: 27-29.

Pados Mónika:
Hullámzó mérkőzésen vagyunk túl a Csurgó ellen. Nagyon magabiztosan kezdtünk, majd kicsit kiengedtük a gyeplőt és utolért minket az ellenfél. De nem hagytuk magunkat és a végén megérdemelt győzelemmel hagytuk el a pályát. Azt gondolom összességében minden szempontból örülhetünk a 2 pontnak, hiszen nagyon fontos volt ahhoz, hogy elérjük kitűzött céljainkat az alapszakaszban, illetve nagyon sokat dobott a csapat hangulatán is.