Éves beszámoló I.

U8-U9-es korcsoportunk edzője, Bernáth Gyula értékelte a lányok éves munkáját.

Két csoporttal dolgoztam az idei szezonban.

A gárdonyi iskola 1. osztályos tanulói, az úgynevezett előkészítő U7/U8-as csoport. Velük az iskolai beszoktatás után októberben kezdtem el foglalkozni. Az elején csak testnevelés órájukra „látogattam be” a tanítónénijük engedélyével. Itt kedvcsináló labdás gyakorlatokkal próbáltam megnyerni a gyerekeket a későbbi komolyabb munkára. Ez a pár alkalom olyan jól sikerült, hogy mind a 20 elsős kislány jelentkezett és azóta is jár a heti két kézilabda előkészítő foglakozásra. Náluk továbbra is a sportág megszerettetése a cél, sokoldalú, játékos gyakorlatokon keresztül próbálom a kézilabdázáshoz szükséges képességeiket kialakítani, fejleszteni. Nagyon lelkesen járnak az edzésekre, szorgalmasan, lelkesen gyakorolnak. Sok ügyes, mozgékony lányka van a csoportban. Ők még nem vettek részt az idén tornákon, de az már látszik, hogy jövőre jó kis csapatunk lesz a kisiskolás bajnokságban!

A másik csoportom a gárdonyi iskola 2. osztályosaira épül, kiegészülve két agárdi és egy kápolnásnyéki kislánnyal. Ők az úgynevezett a U8/U9-es tornákon is résztvevő csoport. Az előbbiekben felvázolt előkészítő év után, az idei szezonban nekik már három edzésfoglakozásuk van. Az évet egy nagyon jól sikerült augusztusi, 5 napos nyári táborral kezdtük, amelyet a minden igényt kielégítő strandkézilabda bázisunkon tartottunk. A talaj kedvező adottságainak és a napi két edzésnek köszönhetően, rengeteget fejlődtek a gyerekek ez alatt az egy hét alatt, remek alapokkal vághattunk neki az évnek. Ebben a korosztályban ősszel még nincsenek tornák, így az első félévben a hangsúly a technikai elemek tanulásán, begyakorlásán volt. A kondicionális képességeket ebben az életkorban még a sok kis játékon keresztül alapoztuk meg. Tavasszal aztán nekik is elkezdődött a kisiskolás bajnokság. Természetesen mindhárom tornán részt vettünk, az U8-asoknál egy, az U9-eseknél két csapattal, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. Egész évben és a tornákon is folyamatos fejlődést tapasztaltam.

Az edzéseken gyakoroltakat visszaláthattuk a kis mérkőzéseken is, egyre bátrabban és jobban játszanak a lányok. Elmondható, hogy jó pár csapatnál előrébb járunk, és külön öröm számomra, hogy a nagy múltú kézilabda klubok csapataival is felvettük a versenyt minden téren. Ha a kislányok ilyen lelkesen edzenek tovább, sokuknak esélye van rá, hogy 10 év múlva, már őket is a felnőtt csapatunkban láthatjuk viszont! Óriási motiváció számukra, hogy elkezdtek járni a „nagy lányok” mérkőzéseire, lelkes szurkolóvá váltak, és példaképként tekintenek felnőtt csapatunk tagjaira! A jövő évi felkészülést mindkét csoporttal augusztus 15-én kezdjük, a már tavaly bevált 5 napos nyári táborral, a tóparton lévő strandkézilabda bázisunkon.

Nyáron folytatjuk a közös munkát!