A Sportegyesület Pázmánd kézilabda szakosztálya 2003-ban alakult. 2013-ban megalakítottuk a Pázmánd Női Kézilabda Sport Egyesületet. A szakmai munka jelenleg is a két egyesületben közösen folyik. A 2008/2009-es bajnoki szezonban már egy neves edzőt is sikerült megszerezni Pánczél Barabás személyében, aki NB I-es játékosi és edzői múlttal rendelkezik és több évet edzősködött külföldön is. 1996-ban Dunaferr csapatával a KEK legjobb 8 csapata közé jutott. Csapatunk 2004-től 2012-ig a Megyei I. osztályban szerepelt, majd 2012-től egészen 4 évig NBII-es bajnokságban mértük össze tudásunkat a déli csoportban, amit 2015/2016-os szezonban sikerült is megkoronázni és feljutni NBI/B osztályban. Azóta a nyugati csoport rendszeres indulói vagyunk és reméljük, hogy pár éven belül akár még magasabb osztályban is lehetőségünk lesz megmérettetni magunkat. Mivel a pázmándi és a gárdonyi Önkormányzat is támogatja a csapat szereplését, ezért Gárdony-Pázmánd néven indulunk a bajnokságban.

Büszkék vagyunk arra, hogy vannak olyan játékosok, akik a Pázmánd SE-ben kezdtek kézilabdázni és később az NB I-ben is bemutatkoztak (Kuhinkó Vivien Fehérvár KC, Köllő Alexandra és Köllő Krisztina Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia). Kuhinkó Vivien már többször szerepelt a magyar junior válogatottban is.

Páncél Barabás szakedző vezetésével 2010-óta kezdtünk utánpótlás korú gyerekekkel is foglalkozni. 2014-től Németh Helga is csatlakozott az egyesületünkhöz, akinek edzői tapasztalatai mellett nagyon fontos, hogy mint BL győztes, sokszoros válogatott kézilabdázó példaképként is felnézhettek rá játékosaink.

A 2012/2013-as bajnoki szezonra új jelentős támogatókat sikerült megszerezni a csapatnak illetve a TAO-s sportfejlesztési programon nyert támogatásnak köszönhetően új fejezet nyílt meg az egyesület életében. Jelenleg több mint 70 igazolt utánpótlás játékosa van a Pázmánd NKSE-nek akik négy csoportban heti 3-5 alkalommal járnak edzésre és négy bajnokságban szerepelnek. Az NB II női felnőtt, ifjúsági és serdülő bajnokságon kívül indítottunk csapatokat az utánpótlás bajnokságokban U14-től egészen a kisiskolás bajnokságig. A szakmai munka eredményét jelzi, hogy az újonnan indított csapatok is kezdettől fogva nagyon szép eredményeket értek el és rendszeresen győztek le olyan csapatokat, amelyek lényegesebb hosszabb múltra tekintenek vissza. 

Technikai feltételeink nagyon sokat javultak az elmúlt években. 2014-ben TAO támogatással elkészült a Gárdonyi Chernel István Iskola tornacsarnokának kibővítése, ahol most már ideális körülmények között készülhetünk és játszhatjuk mérkőzéseinket. Ezen kívül a Velencei Általános Iskola tornatermében tartjuk edzéseinket.

Az elmúlt években elsősorban a Gárdonyi Általános Iskolával együttműködve szerveztük utánpótlás-nevelési feladatainkat. Az anyagi és a technikai feltételek javulásával párhuzamosan évről-évre egyre fiatalabb korosztályokkal tudjuk elkezdeni a sportolást. Míg pár évvel azelőtt csak általános iskola 7.-8. osztályosaival, illetve idősebekkel tudtunk foglalkozni, addig 2013-tól 5.-6. osztályosokkal kezdtünk dolgozni, jelenleg pedig már 3.-4. osztályosoknak is tartunk edzéseket.  A környékbeli települések bevonásával egy régiós utánpótlás-nevelési központot szeretnénk Gárdony centrummal létrehozni. Már jelenleg is 7 környékbeli településről (Gárdony, Pázmánd, Velence, Kápolnásnyék, Agárd, Székesfehérvár, Pusztaszabolcs) járnak heti 2-4 alaklommal a gyerekek edzéseinkre. Gárdony központi elhelyezkedéséből következően ezen települések mindegyike 15 km-es körzeten belül található. Az iskolákban tematikus kiválasztással és a tornatanárok szakmai segítésével szeretnénk a tehetséges gyerekeket a kézilabda edzésekre csábítani.