Nyerte a hazai tornát a Gárdony-Pázmánd NKK

Nem az NB I/B-s bajnoki csatározások megszokott helyszínén, Gárdonyban, hanem a pázmándi sportcsarnokban rendezett felkészülési tornát a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata. Sikerrel tudták le a megmérettetést a tópartiak.

Vasárnap reggel az NB II-es Tököl alakulata ellen kezdte a felkészülési tornát a Gárdony-Pázmánd NKK, s Virincsik Anasztázia együttese 29-27-re nyert. Az eredmény szoros annak tudatában, hogy osztálynyi különbség van a csapatok között, de a tóparti szakvezető 15 percenként teljes sort cserélt, és így komoly szerepet kaptak a fiatal, az NB II-ben és az ifi bajnokságban pallérozódó játékosok is.

A másik összecsapáson a Tempó SE megverte a Göd csapatát, így a Gárdony a budapestiek ellen vívta a torna döntőjét. Ahol aztán már abban a mederben folyt a meccs, mint egy normál tétmérkőzésen: a Gárdony nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Kiváló sebességgel kézilabdáztak az NB I/B Nyugati csoportjában 9. helyen álló gárdonyiak. Minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a tópartiak 29-23-as tornagyőzelméhez, Vernes Dorottya irányítóban
alig hibázott, Vörös Szimonetta és Győrffy Réka is jól játszott, a fiatal Hargitai Dorottya rendkívül ügyesen tette a dolgát, Blazsek Alexandra is jól játszott éppúgy, mint Lozsi Erna. A koncentrált csapatmunka jó alap lehetne a bajnokság tavaszi folytatására.

A torna legjobb kapusának Kurucz Annamáriát (Tempó SE) választották, a legjobb játékos a gárdonyi Vörös Szimonetta lett, míg a gólkirálynőnek járó elismerést a szintén hazai Vernes Dorottya vehette át, aki 12 találatig jutott.