A legvégén egyenlítettek

A Ligakupa A csoportját már az utolsó forduló előtt megnyerte a hibátlan Mosonmagyaróvár, s egyedüliként továbbjutott. A két másodosztályú egylet, a Gárdony-Pázmánd NKK és a Dorog így különösebb tét nélkül feszült egymásnak a bányászvárosban.

Azonban a megfelelő felkészülést szem előtt tartva korántsem volt mindegy, hogy milyen játékkal rukkol elő Virincsik Anasztázia együttese, hiszen ha a hatodik-nyolcadik hely valamelyikén szeretne végezni a tóparti hölgykoszorú a bajnokság záróráján, mindenkinek kellő játékperccel kell rendelkeznie.

– Sok pont kell, hogy meg tudjuk tartani a bajnokságban a 6-8. pozíció valamelyikét, ezért a játékba kerülést kell pontosan belőnünk, hogy mindenkinek meglegyen a helye a csapatban. Komplex együttes a Gádony, a szezon közben már magabiztosabban tudunk nyúlni a játékosokhoz, mint tehette azt a klub az idény elején – fogalmazott a dorogi összecsapás előtt az edző, Virincsik Anasztázia. – Minden mérkőzés egy lépés a célunk felé, nem szabad úgy odaállni a Ligakupa-mérkőzésre sem, hogy ez csupán egy edzőmeccs, a mérkőzések mindegyikén mindenkire szükség van.

Pláne úgy, hogy a téli pauza alatt két játékosát is elvesztette a Gárdony. A kapus, Lugosi Fruzsina eztán inkább a civil életére koncentrál, míg a gárda legeredményesebb játékosa, Karsai Roberta anyai örömök elé néz, ezért nem játszik tovább. Ugyanakkor nem csökkent a létszám, mert két fiatal kézilabdázó érkezett a Velencei-tó partjára. A 2002-es születésű Hargitai Dorottya Székesfehérváron nevelkedett, míg a kapusposztra a Kecskemétről érkező Németh Zsófiát igazolta a klub. A fiatalokra három fronton, az ifibajnokságban, az NB II-ben és az NB I/B-ben is számít a szakvezetés.

Az újak közül Hargitai Dorottya már szerepelt is a csapatban a Dorog elleni Ligakupa-találkozón, melyen 23-23-as döntetlen született.

A gárdonyiak – Nagy É., Magyar (kapusok), Hargitai, Hrabovszky, Vernes 4/2, Győrffy 1, Czuczu 4, Bocsi, Hatala 5, Nagy A., Blazsek 5/1, Ágoston, Szűcs N., Vörös 2, Lozsi 2, Piazza – a mérkőzés nagy részében futottak az eredmény után, a Dorog hiába vesztett játékosokat a télen, a fiatal, gyors, darálós játéknak hosszú ideig nem találták ellenszerét Virincsik Anasztázia lányai. Aztán az utolsó 11 percben Nagy Éva védései esélyt teremtettek a felzárkózásra, s Hatala, valamint Vörös vezérletével az utolsó percben egyenlítettek a Fejér megyeiek.

A bajnokság február 7-i folytatásáig – a Budaörs csapatát fogadja a Gárdony a tavaszi nyitányon – több felkészülési mérkőzéssel acélosít. Az előttünk álló hétvégén Pázmándon rendeznek tornát, az NB II-es Tököl, valamint a Göd és a budapesti Tempo részvételével. Egy héttel később Hajdúnánáson a házigazda mellett a Vasas és a Szeged alakulataival csap össze a Gárdony-Pázmánd NKK.