A Gárdony-Pázmánd nem tudta meglepni a Balaton-parton a NEKA fiataljait

A női kézilabda NB I/B 18. fordulójában tízgólos vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd NKK a NEKA vendégeként.

NEKA–Gárdony-Pázmánd NKK 31-21 (17-7)

NEKA: Magera – Zámori, Németh O., Tavó 1, Szabó K. 5/1, Simon 4, Horváth L. 7/2, Péter 1, Kovács N. 1, Vörös 2, Schari 5, Szabó N. 3, Máté 2, Szabó L. Vezetőedző: Bohus Beáta.

Gárdony: Fekete, Vártok (kapusok) – Németh N. 4, Koncsik 1, Müller 1/1, Halmos 1, Urfi 4/1, Szabó A. 5, Braun 2, Hamuth 2, Dublinszki, Piazza, Selenka 1. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Nem a mérkőzés esélyeseként utazott a Gárdony-Pázmánd NKK együttese Balatonboglárra, hiszen a NEKA a honi kézilabda sport legtehetségesebb játékosait gyűjti, trenírozza, és neveli a Balaton-partján. A Bohus Bea irányította fiatalok a Mosonmagyaróvár mögött a tabella második helyén harcolnak. A gárdonyi lányok még októberben tízgólos vereséget szenvedtek a NEKA alakulatától hazai pályán, akkor 37–27-re nyert a NEKA. Persze, a visszavágás gondolata is foglalkoztatta Pánczél Barabás tanítványait, de tisztában voltak azzal, hogy nehéz dolguk lesz, pláne úgy, hogy nem randevúztak sokszor a találkozót megelőző héten. Az időjárás miatt mindössze egyet tudtak csak együtt edzeni Urfi Dorottyáék, ráadásul a lábadozó Gyebrovszki Zitát és Becséri Andreát továbbra is nélkülözte a Gárdony, sőt, Flesser Dóra sem tudta vállalni a játékot.