Magukra engedték a hazaiakat a Gárdony-Pázmánd NKK játékosai

Pontokért utazott, végül csak eggyel tért haza a Rinyamenti KC otthonából a Gárdony-Pázmánd NKK a női kézilabda NB I/B 17. fordulójában.

Rinyamenti KC–Gárdony-Pázmánd NKK 28-28 (13-14)

Nagyatád, 200 néző. Vezette: Csányi, Brindizi.

Rinyamenti: Szalai E. – Preisendorfer, Balaskó 2, Horváth V. 1, Nagy R. 11/4, Kurucz, Magó 3, Kovács D. 8, Karsai A. 2, Bozsok 1, Antal, Druzsin, Fuisz, Brezovszky, Finta. V. edző: Katona Sándor.

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 6, Kolics, Fundák 5, Czuczu 1, Karsai 8/3, Müller, Piazza, Kukovecz, Nagy A. 1, Szamoránsky A., Lozsi 1, Nagy Zs. 6, Rideg, Szűcs N. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Hétméteresek: 6/4 ill. 5/4 Kiállítások: 14, illetve 6 perc

Piros lap: Bozsok (59.)

Közvetlen üldözőjénél vizitált a Gárdony, vagyis Pinizsi Zoltán lányainak fontos feladatuk volt, hogy feltartóztassák a Rinyamenti KC-t, nehogy megelőzze őket. A találkozó elején hat góllal elhúzott a Gárdony, majd a nagyatádi együttes keményen küzdött, s a szünetig egyetlen gólra zárkózott fel a visszavágás vágyától fűtött hazai gárda. A Rinyamenti méretes zakót öltött még ősszel a gárdonyiak vendégeként, s talán ezt elkerülendő, még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak a fordulás után. Ekkor a nagyatádiak kézilabdáztak szervezettebben, ötgólos előnyre tettek szert. Azonban a kézsérüléséből visszatért Czuczu Frida, valamint a Hrabovszky, Nagy Zsuzsa, Fundák, Karsai kvartett vezérletével visszakapaszkodott a Gárdony, s pontot mentett.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk – értékelt Pinizsi Zoltán. – Az elején jól védekeztünk, s masszívan tudtunk támadni, de aztán visszaestek a támadások, romlott a lövéshatékonyság. Fordult a kocka, fölénk kerekedtek a hazaiak, vissza kellett kapaszkodnunk egy védekezésváltással. Ennek eredménye a pontszerzés. Ugyanakkor ez az egy pont hiányozhat a végelszámolásnál. Mert már a Szekszárd is zárkózik.