A Sportegyesület Pázmánd kézilabda szakosztálya 2003-ban alakult. 2013-ban megalakítottuk a Pázmánd Női Kézilabda Sport Egyesületet. A szakmai munka jelenleg is a két egyesületben közösen folyik. A 2008/2009-es bajnoki szezonban már egy neves edzőt is sikerült megszerezni Pánczél Barabás személyében, aki NB I-es játékosi és edzői múlttal rendelkezik és több évet edzősködött külföldön is. 1996-ban Dunaferr csapatával a KEK legjobb 8 csapata közé jutott. Csapatunk 2004-től 2012-ig a Megyei I. osztályban szerepelt, a 2012/2013-as bajnokság óta pedig már az NB II-ben játszottunk. Reméljük, hogy pár éven belül akár még magasabb osztályban is lehetőségünk lesz megmérettetni magunkat. Mivel a pázmándi és a gárdonyi Önkormányzat is támogatja a csapat szereplését, ezért Gárdony-Pázmánd néven indulunk a bajnokságban.

Büszkék vagyunk arra, hogy vannak olyan játékosok, akik a Pázmánd SE-ben kezdtek kézilabdázni és később az NB I-ben is bemutatkoztak (Kuhinkó Vivien Fehérvár KC, Köllő Alexandra és Köllő Krisztina Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia). Kuhinkó Vivien már többször szerepelt a magyar junior válogatottban is.

Páncél Barabás szakedző vezetésével 2010-óta kezdtünk utánpótlás korú gyerekekkel is foglalkozni. 2014-től Németh Helga is csatlakozott az egyesületünkhöz, akinek edzői tapasztalatai mellett nagyon fontos, hogy mint BL győztes, sokszoros válogatott kézilabdázó példaképként is felnézhetnek rá játékosaink.

A 2012/2013-as bajnoki szezonra új jelentős támogatókat sikerült megszerezni a csapatnak illetve a TAO-s sportfejlesztési programon nyert támogatásnak köszönhetően új fejezet nyílt meg az egyesület életében. Jelenleg több mint 70 igazolt utánpótlás játékosa van a Pázmánd SE-nek akik négy csoportban heti 2-4 alkalommal járnak edzésre és négy bajnokságban szerepelnek. Az NB II. Junior és az Országos Serdülő Bajnokságon kívül indítottunk csapatot az Erima utánpótlás bajnokság U 13-as korosztályban (2001-2002-ben születettek) valamint a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett versenyeken is. A szakmai munka eredményét jelzi, hogy az újonnan indított csapatok is kezdettől fogva nagyon szép eredményeket értek el és rendszeresen győztek le olyan csapatokat, amelyek lényegesebb hosszabb múltra tekintenek vissza. A 2014/2015-ös évadban az őszi szezon után az NB II-es junior csapatunk az előkelő második, az Erima bajnokságban szereplő ’A’ csapatunk pedig a harmadik helyen áll a bajnokságban.

Minden évben megszervezzük a Gárdony kupát. Idén már három korosztályban mérték össze tudásukat a csapatok (felnőtt, junior, U13.)

Technikai feltételeink nagyon sokat javultak az elmúlt években. 2014-ben TAO támogatással elkészült a Gárdonyi Chernel István Iskola tornacsarnokának kibővítése, ahol most már ideális körülmények között készülhetünk és játszhatjuk mérkőzéseinket. Ezen kívül a Velencei Általános Iskola tornatermében tartjuk edzéseinket.

Az elmúlt években elsősorban a Gárdonyi Általános Iskolával együttműködve szerveztük utánpótlás-nevelési feladatainkat. Az anyagi és a technikai feltételek javulásával párhuzamosan évről-évre egyre fiatalabb korosztályokkal tudjuk elkezdeni a sportolást. Míg pár évvel azelőtt csak általános iskola 7.-8. osztályosaival illetve idősebekkel tudtunk foglalkozni, addig 2013-tól 5.-6. osztályosokkal kezdtünk dolgozni, jelenleg pedig már 3.-4. osztályosoknak is tartunk edzéseket.  A környékbeli települések bevonásával egy régiós utánpótlás-nevelési központot szeretnénk Gárdony centrummal létrehozni. Már jelenleg is 7 környékbeli településről (Gárdony, Pázmánd, Velence, Kápolnásnyék, Agárd, Székesfehérvár, Pusztaszabolcs) járnak heti 2-4 alaklommal a gyerekek edzéseinkre. Gárdony központi elhelyezkedéséből következően ezen települések mindegyike 15 km-es körzeten belül található. Az iskolákban tematikus kiválasztással és a tornatanárok szakmai segítésével szeretnénk a tehetséges gyerekeket a kézilabda edzésekre csábítani.