Jó játék, megérdemelt győzelem

A hét eleji Magyar Kupa-fiaskót próbálta feledtetni a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda -együttese az NB I/B 201819-es idényének nyitányán.

Nem volt könnyű dolguk a nyáron átalakult, s az új pontvadászatnak már Pinizsi Zoltán irányítása alatt nekivágó gárdonyiaknak, hiszen a világ legjobb csapata, a Győri Audi ETO KC U19-es alakulatát kellett legyűrniük.

A győriek beköszönő góljára Gyebrovszki és Dublinszki hamarjában válaszolt. Kiegyenlített volt a küzdelem, az ötödik percben 3–3 volt az állás, majd Szilovics juttatta előnyhöz a vendégeket. Vártok ziccert fogott, de a gárdonyiak sem tudták góllal befejezni a támadásaikat. Pinizsi mester már a 11. percben időt kért, mert ugyan egál volt az állás (6–6), de a támadójáték nem volt túl határozott. A technikai szünet után is sok hibával játszott mindkét csapat, lefülelték egymás akcióit, így hosszú percekig nem rezdültek a hálók, majd egy leindítás után Andróczki törte meg a gólcsendet. A vendégek egygólos vezetésénél Vártok hetest fogott, majd Fundák egyenlített, 9–9. A korábbi győri sikeredző, Róth Kálmán nem is bírta tovább idegekkel, lehordta lányait az időkérése során. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Fundák klasszis egyéni megmozdulásával átvette a vezetést a Gárdony a 25. percben. A szünet előtti másodpercekben azonban kétgólos hátrányukat ledolgozták a győri lányok (16–16). Kiválóan kezdte a második félidőt a tóparti egylet, elhúzott három góllal. A játékrész derekán egy gólra zárkózott a gyors indításokkal operáló Győr, a hazaiak időkéréssel próbálták megtörni lendületüket. Azonban a gárdonyi lányok nagy szívvel, kemény védekezéssel és okosan kézilabdáztak, Vártok Ramóna pedig brillírozott a kapuban, így őrizték előnyüket. Egészen a végéig.

Gárdony-Pázmánd NKK– Győri Audi ETO KC U19 30–27 (16–16)

Gárdony, 50 néző. Vezette: Szöllősi, Szöllősi.

Gárdony: Vártok – Hrabovszky 2, Karsai 1, Fundák 6, Nagy A. 2, Gyebrovszki 5/2, Dublinszki 10/1. Csere: Biró (kapus), Nagy Zs. 3, Szücs N., Szamoránsky A., Kolics 1, Müller, Piazza. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Győr U19: Rubint – Andróczki 1, Pál 3/2, Ács 2, Szilovics 4, Kellermann 7/2, Somogyi 1. Csere: Tóth N. (kapus), Világos 1, Lengyel 3, Gerháth 2, Kürthi 3, Szabó D., Németh P. Vezetőedző: Róth Kálmán.