A Gárdony-Pázmánd játékosai negyven percig domináltak, aztán elfáradtak

Múlt csütörtökön extrát nyújtott a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata azzal, hogy legyőzte a Győri ETO KC U19-es együttesét. Három nappal később már nem tudták megismételni a bravúrt.

Gárdony-Pázmánd NKK–Dunaújvárosi Kohász KA U19 23-32 (14-14)

Gárdony, 50 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Réti.
Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 1, Szüts, Karsai 3/1, Müller, Fundák 1, Rácz R. 1, Nagy Zs. 2, Szamoránsky A. 1, Nagy A., Piazza 1, Gyebrovszki 6/2, Kolics, Dublinszki 5, Kukovecz 2. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.
DKKA U19: Németh K., Csapó (kapusok) – Takács 2, Mihály 7, Pál E., Koronczai 10/7, Jónás 4, Braun 5, Glofák, Husti 2, Gengeliczky, Fodor 2, Keringer, Matucza, Újházi. Vezetőedző: Meggyes Rita.

Jól kezdte a nyáron átalakult Gárdony-Pázmánd NKK együttese a dunaújvárosi fia­talok elleni összecsapást, négy góllal meg is lépett a tóparti egylet. Keményen védekeztek a gárdonyiak, amit kiváló kapusteljesítmény támogatott. Támadásban jól céloztak a hazaiak, amit kapu felé engedtek, szinte minden betalált. A 25. percig irányított Pinizsi Zoltán alakulata, majd a hetente tíz edzéssel készülő újvárosi lányok rendezték soraikat, s a szünet előtt egyenlítettek (14-14).

Fordulás után is tartotta a lépést az előző idényben a 9. helyen záró Gárdony, majd a 40. perctől érezhető volt a fáradtság, hiszen hat nap alatt három tétmeccset vívtak Fundákék. A sokasodó hibák eredményeként a védekezés és a támadás is szétesett. A Kohász ifjú hölgykoszorúja kapva kapott az alkalmon, s könyörtelenül megtorolta a gáis. Nem tudtam eléggé forgatni, pihentetni a játékosokat, ezt használták ki az újvárosiak – értékelt Pinizsi Zoltán, a gárdonyiak trénere.rdonyi hibákat. Robogtak az újvárosi támadások, s ez a ritmus már túl gyors volt a hazaiaknak. A fiatal tehetségek lerohanásaikkal szét­zilálták a Gárdonyt, s végül kilencgólosra hizlalták a különbséget, 23-32.

– Nyolchetes felkészülés után egy hét alatt három mérkőzést játszottunk. A Győr elleni mérkőzésen végig nagyon jól küzdöttek a lányok, de ami a legfontosabb, amit hiányoltam eddig, hogy voltak érzelmek a pályán. Várható volt, hogy az extra terhelést érezni lehet majd. A 40. percig mérkőzésben voltunk, 14-10-es vezetésig domináltunk

A Gárdony-Pázmánd NKK a Kozármisleny vendégeként lép pályára a harmadik fordulóban, szombaton 18 órakor.
– A hétfői regeneráló edzés után keddtől már a Kozármisleny ellen készülünk. Ha azt a formát tudjuk nyújtani, mint amit a Győr ellen mutattunk az első fordulóban hazai pályán, akkor győzni fogunk idegenben is – vélekedett az edző.