Az edzőtáborban igazolt a Gárdony

Néhány napos, dél-alföldi edzőtáborba utazott a Gárdony-Pázmánd NB I/B-s női kézilabda csapata. A tópartiak nem csak meccseket játszottak, de frissítették is keretüket.

Az NB I/B Nyugati csoportjának nyolcadik helyén álló Gárdony-Pázmánd NKK csapata a pontvadászat február 17-i folytatásáig két edzőtáborban fejleszti erőnlétét és csiszolja játékát. De már nem ugyanazzal a játékoskerettel, mint amellyel az ősszel szerepelt. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a csapatkapitány, Gyebrovszki Zita és a klub szerződést bontottak, ugyanakkor két kézilabdázó is érkezett a tópartiakhoz. A 21 éves Loszi Erna Mosonmagyaróvárról igazolt Gárdonyba, míg a Velencei-tó mellett kettős igazolással folytatja a Szegedről Budaörse szerződött 17 éves balátlövő, Csáki Zsófia is.

Már mindkét új lány pályára lépett a Hódmezővásárhely elleni felkészülési mérkőzésen, melyen Pinizsi Zoltán tanítványai 21-14-es félidő után 37-33-ra nyertek. A tréner többféle felállással próbálkozott, tesztelte a kapcsolatokat. A találkozó első negyed órája kicsit gyengére sikeredett, csak abban a szakaszban tudta tartani a lépést az NB II-es bajnokságban szereplő Vásárhely. A támadás és a védekezés is döcögött ekkor. Aztán a félidő második etapjában sort cserélt a Gárdony-Pázmánd és könnyedén fordított, majdhogynem átgázolt ellenfelén. 15 perc alatt csupán 4 gólt kaptak a tóparti hölgyek. Fordulás után sem vett vissza a lendületből a Fejér megyei egylet, köszönhetően annak, hogy hogy a második félidőt rögtön az erősebb sorral kezdte. Azonban Czuczu Frida nem lehetett tevékeny részese a diadalnak, mert sípcsontfájdalma miatt kihagyta a hódmezővásárhelyi összecsapást. A találkozó után Szegedre utazott a csapat, majd szombat reggel futással folytatták a lányok a felkészülést. Este a Szeged NB II-es alakulatával mérték össze erejüket, nem sok sikerrel, a hazaiak nyerték a találkozót.

A Gárdony-Pázmánd NKK a napokban hazai környezetben tréningezik, majd Balmazújvárosban edzőtáborozik.