Jó úton a gárdonyiak

Bravúros idegenbeli győzelemmel lépett vissza az NB I/B Nyugati csoportjának középmezőnyébe a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata.

Győri Audi ETO KC U19– Gárdony-Pázmánd NKK 28-32 (18-16)

Győr, 100 néző, vezette: Bacs, Váltó.

Győr U19: Rubint, Németh Zs. (kapusok) – Gerháth, Csekő, Kürthi 9/3, Tóth K., Demeter, Andróczki 2, Lancz 6, Somogyi, Farkas J. 5/2, Pál 2/1, Világos 4, Tóth N. Vezetőedző: Róth Kálmán.

Gárdony: Vártok, Mező (kapus) – Hrabovszky 4, Kolics, Fundák 6, Czuczu 2, Karsai 7/2, Kukovecz, Nagy A. 2, Szűcs N., Szamoránsky A., Csáki, Lozsi 3, Nagy Zs. 8/2, Rideg. Edző: Pinizsi Zoltán.

Kiállítások: 6 illetve 4 perc.

Hétméteresek: 8/6 ill. 5/4.

A világ legjobb női kézilabdacsapatának közvetlen utánpótlása a dobogóért küzd a felnőtt NB I/B-s bajnokságban. A Gárdony-Pázmánd NKK a szezon nyitányán már legyőzte a győri fiatalokat, s most megismételte ezt a bravúrt a tóparti egylet.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik vezetett, majd a szünet előtt öt perccel a Gárdony produkált egy 3-0-s sorozatot, amivel fordított, s tartotta előnyét a játékrész végéig. A második félidőben már végig irányított Pinizsi Zoltán együttese, a találkozó nagy részében szoros volt az állás, de nem forgott veszélyben a Gárdony győzelme, ráadásul a legnagyobb különbséget épp a meccs végére alakították ki a vendégek. Vártok Ramóna kiváló kapusteljesítménye mellett stabil volt a védekezés, a kulcsjátékosok, Fundák Annamária, Nagy Zsuzsanna és Karsai Roberta pedig jó formában, taktikusan kézilabdázott.

– Úgy tűnik, hogy a lányok rátaláltak arra az útra, melyen haladnunk kell. Csapatként dolgoztak a játékosok, végig együttműködtek, segítették egymást – értékelt Pinizsi Zoltán, a gárdonyiak vezetőedzője. – Mindenki kivette a részét a győzelemből. Nem csupán két-három ember termelte a gólokat, hanem minden lánynak volt jó periódusa, meglátása.

A 8. tópartiak szombaton a 6. helyen álló, a hétvégén épp a DKKA U19-től 23-24-es vereséget szenvedett Mohácsot fogadják. Ha a következő két összecsapáson négy pontot szerezne a Gárdony, akkor újra az alapvető célért, a hatodik helyért küzdhetne.