Kettős irányítás a Velencei-tó partján

Négy fordulón van túl a 10. helyen álló Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB I/B Nyugati csoportjában. Egyszer nyertek csak a tópartiak, s ez Pinizsi Zoltán állásába került.

A Kozármisleny SE ellen az 55. percben még vezetett a Gárdony-Pázmánd NKK a hétvégi hazai bajnokin, mégis pont nélkül maradt. Kedden aztán megszületett a döntés: váltani kell. A vezetőedzővel, Pinizsi Zoltánnal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, s a szakmai irányítást két hölgy vette át. Virincsik Anasztázia eddig másodedzőként dolgozott a felnőtteknél, az ificsapat trénere volt, míg Feketéné Kovács Éva csak a fiatalokkal dolgozott Gárdonyban.
– A vezetőedző, Pinizsi Zoltán is úgy érezte, hogy nem tudja kihozni a csapatból és önmagából azt, amit szeretne. Nem tudta kellőképpen motiválni a játékosokat. Mi is éreztük, s mivel ezzel az állománnyal a harmadik–ötödik hely elérése lenne a reális, lépnünk kellett.

Edzői páros, a játékosként a DVSC-vel EHF-kupát nyerő, majd éveken át Fehérváron kézilabdázó Virincsik Anasztázia, valamint a gárdonyi utánpótlásban dolgozó Feketéné Kovács Éva együtt irányítja tovább a szakmai munkát. Virincsik Anasztázia számára nem ismeretlen a csapat, hiszen másodedzője volt a felnőtt gárdának, míg az ificsapat és az NB II-es gárda vezetőedzője volt, s maradt is.
– Sok a sérültünk, ez meghatározó tényező a jelenlegi szereplésben. De a többieknek meg kell oldaniuk a feladatot. Érezzük a szélsőjátékosok hiá­nyát – fogalmazott Virincsik Anasztázia. – A célkitűzés maradt, ott kell lenni az ötödik hely környékén a bajnokság végén. Nem volt kérdés, hogy elvállaljam a munkát, hiszen ismerem a lányokat, tudom, hogy mit dolgoztak eddig. Nem kell mindent felforgatni, nem fogjuk borítani a taktikát, amit Zoli (Pinizsi – a szerk.) kidolgozott, csupán egyszerűsíteni kell kicsit a játékunkat, a védekezésben kéréseket kell teljesíteniük a lányoknak. Fontos, hogy szeressenek edzésre járni a játékosok. Több kommunikációra lesz szükség a lányok és az edzők között, mert pontok kellenek.
A Gárdony-Pázmánd NKK új szakmai stábja szombaton 12 órakor a DKKA U19 vendégeként debütál.