Elmaradt a meglepetés

Nem tudta borítani a papírformát a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság 9. fordulójában. A nagynevű Vasas SC együttesével 26 percig volt partner a tóparti hölgykoszorú.

Gárdony-Pázmánd NKK–Vasas SC 20-33 (12-18)

Gárdony, 100 néző. Vezette: Gadányi, Szabó T.

Gárdony: Nagy É. – Vörös 4, Karsai 5/3, Vernes 2, Blazsek 2, Hatala 1, Bocsi 2. Csere: Magyar, Lugosi (kapusok), Hrabovszky, Győrffy 1, Czuczu 2, Nagy A., Ágoston 1, Kuczi, Piazza. Edzők: Virincsik Anasztázia, Fekete Éva.

Vasas: Antóni, Binó, Kastl (kapusok) – Török 2, Imrei 2, Takács F. 6/4, Birtalan-Gidai 4, Hansághy 2, Szilovics 5, Ács, Soltész 2, Cifra 1, Gaylhoffer, Tóth M., Szatmári 6, Hadnagy 3. Vezetőedző: Penszki Gergely

Kiállítások: 8 illetve 18 perc

Hétméteresek: 6/4 ill. 6/4

Nem titkolták a gárdonyi lányok, hogy bravúrra készülnek a korábban szebb napokat látott, az 1982-ben BEK-et nyert Vasas SC ellen. Az angyalföldiek a másodosztályú pontvadászat aranyérmére pályáznak, rendre hozzák is meccseiket, ugyanakkor az edzőváltáson átesett Gárdony játéka egyre inkább kezd összeállni, így az esélytelenek nyugalmával ugyan, de bizakodva kezdett a Virincsik Anasztázia irányította tóparti egylet. Nem is ténykedett rosszul a Gárdony a mérkőzés első harmadában. Szilovics és Szatmári góljaival elhúzott a Vasas (1-5), de hatékony volt Virincsik Anasztázia időkérése, a Fejér megyeiek rendezték soraikat. Nagy munkával felzárkóztak a hazaiak, majd a 18. percben Karsai Roberta egyenlített (7-7). A Vasas ismét előnybe került, de kapaszkodott a Gárdony, s lőtávolban maradt. Egészen a 26. percig. A szünetig már nem tudta bevenni az ihletett formában védő Binó kapuját, eközben pedig a vendégek hatgólos fórt építettek. Fordulás után már csupán a Vasasról szólt a meccs, a hazaiak nyolc lőtt gólja rendkívül kevésnek bizonyult, míg a fővárosiak minden játékosa nagy kedvvel, s hatékonyan kézilabdázott úgy, hogy a gárdonyiak az emberelőnyökkel sem tudtak élni igazán. A különbség talán túlzó, de megérdemelt diadalt aratott a Vasas a Velencei-tó partján.

Forrás: FEOL