Nem sikerült pontot csenni a Győrtől Gárdony-Pázmánd NKK együttesének

A női kézilabda NB I/B Nyugat 17. fordulójában a közvetlen rivális Győri Audi ETO KC U19 csapatához látogatott a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.

A tabella 5. helyén álló Győrhöz látogatott a legutóbbi fordulóban a megyei rivális DKKA U19-et legyűrő Gárdony, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy egy újabb sikerrel előrébb lépjenek a 8. pozícióból. Ennek megfelelően azok után, hogy a zöld-fehérek 2-0-ra elléptek az első percekben, majd folyamatosan tartották a kétgólos különbséget, Vörös Szimonetta vezetésével a 14. percben sikerült kiharcolni az egyenlítést, 6-6.

A hazaiak vezetőedzője, Kun Attila olyannyira nem jól bírta a két csapat közti minimális különbséget, hogy a 19. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A folytatásban sem nyugodhattak meg kedélyei, Czuczu Frida két gyors góljával tapadtak a gárdonyiak, ami 10-10-es eredményt, valamint egy csillapító indíttatású két perces büntetést eredményezett a hazaiak trénerének. A félidő legvégén Nagy Éva két védést is bemutatott, másfél perccel a vége előtt Farkas Johanna viszont eredményes volt, így minimális hazai előnynél fordultak a felek, 12-11.

A fordulást követően – csakúgy mint az első 30 perc elején – sikerült két-három gólos előnyt kialakítaniuk a győrieknek, amit ezúttal 15 percig tartott ledolgozni: Vörös Szimonetta egalizált, 1616. 50. percben aztán olyan történt, ami azidáig egyszer sem a mérkőzés során – és ami egészen biztosan nem tett jót a hazai vezetőedző pulzusának –, nevezetesen Hatala Virág góljával átvették a vezetést a gárdonyiak, 16-17.

Nem sokáig tartott azonban ez az idilli állapot, villámgyorsan viszszafordították az eredményt a győriek, majd a szokásos forgatókönyv szerint – a kiváló formában kézilabdázó Farkas Johanna találataival – kettőre hizlalták előnyüket, 20-18. Vernse Dorottya jóvoltából szűk két perccel a vége előtt még feljöttek egy gólra a látogatók, onnantól viszont nem volt kérdés, végül 22-20-as sikert arattak a győri fi atalok. A Gárdony-Pázmánd NKK ezzel maradt a tizenkét csapatos tabella 7. helyén, legközelebb pedig április 4-én szombaton, a jelenleg 10. helyen álló Mohácsi TE otthonában gyűjthetnek pontoka