4. hét utánpótlás eredményei

Alba Fehérvár KC Felkészülési Kupa U12

Összeállítás: Pechinger Vivien, Szekó Luca, Mikuska Hanna, Oláh Lotti, Oszbach Zoé, Losonci-Nagy Hanna, Bozsik Hanna, Németh Hanga, Jancsekity Maja, Hugyi Cserne Lia, Tverdotta Jázmin.

Virincsik Anasztázia, edző értékelése:

A hétvégén, az Alba FKC szervezésében, Székesfehérváron vettünk részt felkészülési tornán, ahol a hazai csapat mellett a Siófok csapatával is játszottunk. Betegségek miatt nem a teljes kerettel tudtunk kiállni, de a lányok így is nagyon ügyesen mutatták meg azokat az elemeket, amiket az edzések során gyakorolnak vagy éppen ezeken a meccseken kellett először alkalmazniuk. Az Alba ellen kipróbáltuk az emberfogásos védekezést, a Siófok ellen pedig a 6:0-ás területvédekezést. A védekezés mögött a kapusok is jól teljesítettek, és több bravúr védést is be tudtak mutatni. Támadásban a páros, hármas kapcsolatok voltak eredményesek, az egyéni akciók kevésbé voltak hatékonyak. Bozsik Hanna a torna „gólkirálynője” lett, végig jól használta ki a helyzeteit és a társak is szépen kiszolgálták őt. Gratulálok a Csapatnak az első helyezésért! Köszönjük az Alba FKC meghívását!

Takács Sára, edző értékelése:

Az idei első kupán úgy gondolom a lányok nagyon szép eredményt értek el, összeszedett játékkal. Két mérkőzést játszottunk, mindkét mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel meg vagyok elégedve, hiszen visszakaptuk azokat a technikai, illetve csapatrész taktikai elemeket, amiket edzésről edzésre gyakoroltunk. A második mérkőzésen megtapasztalták a lányok a stresszhelyzet alatti játékot, hiszen a mérkőzés első percétől kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat. Emiatt külön dicséretet érdemelnek. Bátor, érett, fegyelmezett kézilabdát játszottak.

Alba Fehérvár KC Felkészülési Torna U11

Major Dávid, edző értékelése:

A hétvégén egy felkészülési tornán vehettünk részt Székesfehérváron, ami számunkra nagyon hasznos volt, mert ebben a szezonban még csak 2 fordulót rendeztek az U11-es korosztályban. A lányok nagyon várták már az újabb megmérettetéseket, ráadásul ami számukra plusz motiváció volt, hogy a bajnoki fordulókkal ellentétben, itt az eredményt is számolták, így gyakorlatilag életükben először volt alkalmuk megnyerni egy mérkőzést. Az első ellenfelünk a házigazda Alba csapata volt, akik ellen jól kezdtük a mérkőzést és az első percekben már egy kényelmes előnyt tudtunk kialakítani, amit azonban a félidő végéig nem sikerült tartani. A védekezésbe több hiba csúszott, nem volt meg a kellő agresszivitásunk. A félidőben rendezni tudtuk a sorokat és támadásban jó megoldásokat választottunk, a beállókat gyakran meg tudtuk játszani. A második mérkőzésen a Siófok csapata volt az ellenfél. Itt az első perctől kezdve koncentráltabbak voltunk, mint az első meccsen. Védekezésben sok megállító faultunk volt és több védekezési felállást is tudtunk gyakorolni. Támadó térfélen is sokkal lendületesebb játékot mutattunk, így 2 győzelemmel zártuk a tornát az 1. helyen. Ráadásként a legtechnikásabb játékost csapatunkból választották Bondor Emili személyében. Látszik, hogy rengeteg mindenben kell még javulnunk, de jó úton haladunk és egyre több dolog köszön vissza az edzésen gyakorlottakból. Emellett köszönjük a meghívást az Alba Fehérvár csapatának!