Kikapott a Gárdony-Pázmánd NKK, s a 9. helyre csúszott

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a Kozármisleny vendégeként készült a pontszerzésre a Gárdony-Pázmánd NKK. Nem lábaltak ki a hullámvölgyből a tópartiak, hétgólos vereséget szenvedtek Baranyában.

Kozármisleny SE–Gárdony-Pázmánd NKK

30-23 (15-12)

Kozármisleny SE: Gadányi – Hosszú 4, Szemmelrock, Gulya 5, Halász 3, Palotás 5, Schäffer 1. Csere: Radochay, Vig (kapusok), Polics 9, Ragoncsa 3, Réb, Markovics, Péter P., Linder, Tóth T.

Vezetőedző: Kovács Tamás.

Gárdony-Pázmánd: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 1, Karsai 1, Müller, Fundák 4, Nagy Zs. 6, Szamoránsky A. 1, Nagy A. 2, Piazza, Gyebrovszki 3, Kolics, Dublinszki 5/1, Kukovecz, Szűcs. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Hétméteresek: 6/5 ill. 2/1.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Eredmény alakulása: 8. p 5-2, 16. p 8-7, 26. p 14-8, 38. p 20-15, 54. p 26-22.

Egy hazai diadal és egy vereség után utazott a délvidékre a Gárdony-Pázmánd NKK alakulata. Pinizsi Zoltán vezetőedző remélte, hogy lányai kipihenték a korábbi, sűrű meccsterhelést, azonban Kozármislenyben sem játszottak élesen a tóparti lányok. Már az elején magukhoz ragadták az irányítást a hazaiak, s a Gárdony végig futott az eredmény után. Voltak időszakok, mikor felzárkóztak a Fejér megyeiek, de egyenlíteni egyszer sem tudtak a találkozó során. Nem állt össze igazán a védekezés sem, a támadások során pedig többnyire elképzelés nélkül kézilabdáztak a gárdonyiak. A mislenyi kapus, Gadányi kiválóan védett, Polics jól mozgatta a hazaiak védelmét, Gulya rendre rést ütött a vendégek védőfalán, Halász pedig szinte minden, egy az egy elleni párharcot megnyert. Annak ellenére nem sikerült tartani a Kozármisleny kulcsjátékosait, hogy az edzők a találkozó előtt külön felhívták rájuk a figyelmet. Mezőnyben nem hibázott sokat a Gárdony, azonban a lövések nagy része pontatlan volt.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, már csak azért is, mert betegségek és egyéb dolgok nehezítették a heti felkészülésünket – értékelt Pinizsi Zoltán, a Gárdony-Pázmánd NKK vezetőedzője. – Ugyanazok a fontos játékelemek hiá­nya okozta a problémát, mint az előző meccseken. Továbbra is hullámzóan és sajnos még nem stabilan teljesítünk. Dolgozunk tovább, és nagyon szeretnénk megnyerni a következő bajnokinkat.

A gárdonyiak legközelebb a még hibátlan Dorogi ESE együttesét fogadják, vasárnap 17 órakor.