Nem volt esélyük a tóparti lányoknak

A SZOMBATHELYI FIATALOK ELVITTÉK A PONTOKAT

Hiába várta bizakodva az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság második fordulóját a Gárdony-Pázmánd NKK együttese, hazai pályán sem tudta begyűjteni idei első győzelmét.

A kalkulált, Budaörstől elszenvedett fiaskó után hazai pályán a Szombathelyi KKA U19 ellen kívánta begyűjteni első pontjait a nyáron alaposan átalakult Gárdony-Pázmánd NKK együttese. A szombathelyi fiatalok az első körben a Győri ETO U19-eseitől kaptak ki szoros csatában, és Gárdonyba is átmentették lendületes formájukat. Az első perctől magasabb hőfokon égtek, mint a hazaiak, s tulajdonképpen a szünet előtt eldöntötték a meccset. A gárdonyiak döcögős játékán az sem segített, hogy Lozsi Erna hamar súlyos sérülést szenvedett, bokaszalag-szakadás miatt hosszú pihenő vár rá. Horváth Anna szélsőjátékával, és Pődör Rebeka átlövéseivel nem tudtak mit kezdeni Karsaiék, s ez döntőnek bizonyult.

Gárdony-Pázmánd NKK–SZKKA U19 31-37 (12-18)

Gárdony, 100 néző. Vezette: Cseszregi, Sipos J.

Gárdony: Magyar, Nagy É., Lugosi (kapusok) – Hrabovszky, Vernes 4, Győrffy 1, Fundák 2, Czuczu 2, Karsai 7, Hatala 2, Nagy A. 3, Blazsek 4, Ágoston 1, Szűcs N., Vörös 5, Lozsi. Edző: Pinizsi Zoltán

SZKKA U19: Christe (kapus) – Horváth A. 10, Tamási 6, Pődör B. 6, Kovács V. 1, Pődör R. 10, Kozma 1. Csere: Lőrincz (kapus) – Franka 2, Bíró, Kulcsár, Béres, Szmolek, Bozzai, Tóth A 1, Málovics. Vezetőedző: Pődör Zoltán

Kiállítások: 10, illetve 14 perc Piros lap: Hatala
Hétméteresek: 6/2 ill. 7/4

– Nem tudtuk megvalósítani azokat a dolgokat, amiket előzetesen megbeszéltünk. Az ellenfél kapusa bravúrosan védett, nálunk pedig elmaradtak a jó teljesítmények – értékelt a gárdonyi tréner, Pinizsi Zoltán. – A mérkőzés elején már kialakult a nagyobb különbség, amit a feljavuló támadójátékkal és kapusteljesítménnyel már nem tudtunk kompenzálni. Fájó a vereség, de el kell ismerni, hogy az ellenfél sokkal hatékonyabban játszott, és megérdemelt győzelmet aratott. A kapusukon kívül a jobbszélső és a két átlövő is ontotta a gólokat, pedig készültünk rájuk.

Kedden 19 órakor a Ligakupa első összecsapásán fogadják a tóparti lányok a Dorog csapatát.