Egyosztálynyi különbség

A Dorog felett aratott győzelem után az NB I-es Motherson-Mosonmagyaróvár vendégeként pont nélkül maradt a Ligakupában az NB I/B-s Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata.

Motherson-Mosonmagyaróvár–Gárdony-Pázmánd NKK 39-21 (23-8)

Mosonmagyaróvár, 800 néző. Vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

Mosonmagyaróvár: Ferenczi – KATONA 7 (2), Lancz 4 (1), Hudák 3, BARDI 8, Kellermann 3, HAJTAI 5. Csere: Herczeg (kapus), Domokos 4, Szalai Zs. 3, Paróczai, Lázár, Papp 2. Edző: Bognár Róbert.

Gárdony-Pázmánd NKK: Lugosi – Hrabovszky, Hatala 1, Fundák 1, Blazsek 4, CZUCZU 4, Vörös 2. Csere: Nagy É. (kapus), Karsai 4 (1), Szűcs N. 1, Vernes 2 (1), Győrffy 1, Nagy A. 1. Edző: Pinizsi Zoltán.
Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2. Kiállítások: 12, illetve 10 perc

A kézilabda Ligakupa kiváló lehetőséget kínál az alsóbb osztályú csapatok, valamint a fiatal, az NB I-es együtteseikben kevesebb szerepet kapó játékosok számára a meccsrutin megszerzésére. Azonban ha egy élvonalbeli és egy másodosztályú alakulat találkozik, látható, mekkora a különbség a világ egyik legjobb pontvadászatában edződő s egy amatőr státuszban dolgozó csapat között. A Motherson-Mosonmagyaróvár, a Ligakupa szabályainak megfelelően kizárólag magyar játékosokat szerepeltetett a Gárdony-Pázmánd NKK ellen, mégis egészen más szintet képviselt. A nagyon fiatal kézilabdázókkal operáló mosonmagyaróvári egylet az első negyedóra után már nyolc góllal vezetett. Pinizsi Zoltán lányai nem igazán tudták megállítani az MKC gyors támadásait, s a szünetre eldőlt a meccs, 15 góllal volt jobb a vendéglátó. Fordulás után már húsz találattal is vezetett a Mosonmagyaróvár, majd a mérkőzés utolsó szakaszában tért magához a gárdonyi hölgykoszorú, s némileg kozmetikázott az eredményen.

– Öröm volt a számunkra itt lenni, és külön köszönjük a remek mosonmagyaróvári szurkolóknak, hogy nem számoltak ránk még a tíz-, húszgólos különbségeknél sem – értékelt Pinizsi Zoltán, a Gárdony-Pázmánd vezetőedzője. – Nagyon fontos bajnoki mérkőzésünk lesz a hétvégén, és erre készülve a mérkőzés utolsó szakaszában láttam értékelhetőbb dolgokat.

A tópartiak szombaton 16 órakor Nagyatádon, a Rinyamenti vendégeként vívnak rangadót.