Közvetlen riválist vertek idegenben

Rendkívül értékes két pontot szerzett a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB I/B Nyugati csoportjának 3. forduló­jában.

A nagyatádi Rinyamenti KC elleni derbire fokozott koncentrációval készült Pinizsi Zoltán együttese. Több okból is. Egyrészt nem kezdte túl jól a bajnokságot a tóparti egylet, a kalkulált, budaörsi vereséget követően a Szombathelyi KKA U19-es gárdájával szemben is alulmaradtak Karsai Robertáék. Másrészt a Rinyamenti közvetlen rivális lesz a pontvadászatban, így az idegenben aratott siker sokat ér.
Rinyamenti KC–Gárdony-Pázmánd NKK 28-30 (14-15)
Nagyatád, 120 néző.
Rinyamenti: Szalai, Druzsin (kapusok) – Szandai 2, Kovács D. 5, Bozsok 2, Balaskó 3, Brezovszky, Nagy R. 7/5, Magó 2, Karsai A., Hegedűs D. 7, Finta, Varga F., Antal. Vezetőedző: Katona Sándor
Gárdony-PNKK: Nagy É. 1, Magyar N. (kapusok) – Hrabovszky 2, Vernes 7, Győrffy 2, Fundák, Czuczu 5, Karsai R. 9/1, Hatala 1, Nagy A. 1, Blazsek 2, Szűcs N., Vörös, Piazza. V.edző: Pinizsi Zoltán.
Kiállítások: 4 ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/5 ill. 3/1

A mérkőzés első öt percében a hazai együttes dominált, de a gárdonyiak nem engedték meglépni vendéglátójukat, rendre egalizáltak. Blazsek Alexandra góljával vezetett először a Gárdony a 8. percben (3-4). Ezután azonban új erőre kapott a nagyatádi csapat, Szalai Evelin több lövést is fogott, míg társai eredményesen zárták a támadásokat, s a Rinyamenti meglépett (10-6). Ötgólos hazai előnynél kért időt Pinizsi Zoltán, a gárdonyi hölgykoszorú trénere, s ez hatásos volt. Nagy Éva védései, valamint Vernes és Czuczu Frida góljai kellettek ahhoz, hogy visszatérjen a meccsbe a Fejér megyei egylet. Sőt, a kapus, Nagy Éva találatával újra vezetett (13-14).
Fordulás után már egyértelműen a Gárdony-Pázmánd diktálta a tempót, a Rinyamenti csak loholt az eredmény után. A végül 9 gólig jutó Karsai Roberta, és a hetet szóró Vernes Dorottya vezérletével masszív, háromgólos előnyt kovácsolt a Gárdony a félidő derekára, s a fórt tartani is tudta a találkozó utolsó szakaszáig. Fél perccel a vége előtt Nagy Éva ziccert védett, így kettőt megőrzött előnyéből a tóparti csapat.