Második hely a Hajdúságból

Célegye­nesbe fordul a Gárdony-­Pázmánd NKK női kézilabdacsapatának téli felkészülése. Az NB I/B Nyugati csoportjában kilencedik helyen telelő tó­partiak játéka egyértelműen fejlődik.

Virincsik Anasztázia és stábja irányítása alatt nem csupán az extra terhelést jelentő edzésekkel acélosodik a Gárdony-Pázmánd NKK alakulata, de hasznos felkészülési mérkőzések sorát is vívja a hölgykoszorú. A hazai rendezésű, négycsapatos torna megnyerése után az NB I/B Keleti csoportjában érdekelt Dunaharaszti ellen aratott magabiztos győzelmet a Gárdony, majd Hajdúnánáson töltötte a csapat a hétvégét.

A hagyományos Medián Kupán a házigazdákon kívül a Vasas, az Orosháza, a Szeged és a romániai Nagybánya alkotta a mezőnyt. A Gárdony-Pázmánd az első csoportmérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Szeged-Kiskundorozsma KSE alakulatától, de csupán az utolsó percben tudta a maga javára fordítani a meccset az NB I/B Keleti csoportjában vitézkedő Tisza-parti egylet. A házigazda Hajdúnánáson átgázolt a több meghatározó játékosát is nélkülöző, s így a keretet ifijátékosokkal feltöltő Gárdony. 29-18-as, vagyis 11 gólos megsemmisítő diadalának – valamint a körbeverésnek – köszönhetően csoportelsőként döntőt vívhatott a tornán, mégpedig a román első osztályban szereplő Baia Mare ellen. A mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfele volt a három román, valamint lengyel válogatottat is sorai­ban tudó Nagybányának a Velencei-tó partjától portyázó Gárdony-Pázmánd, a Baia Mare csak az utolsó 5-8 percben tudta felőrölni a Fejér megyeieket, akik így a Medián Kupa második helyén zártak.

– Elégedettek voltunk a lányokkal, az ifistákkal kiegészülve jó képet mutatott a csapat – értékelt Virincsik Anasztázia, a Gárdony-Pázmánd NKK edzője. – Próbáltam levenni a terhet a lányokról, s örömteli, hogy a fiatalok, Bernáth Réka, Sztoics Noémi és Hargitai Dorottya is hozzá tudtak tenni a játékhoz. Az egész csapat harcosan kézilabdázott, betartotta a taktikai utasításokat, és tette mindezt kevés hibával. Nem volt gyenge pontja a Gárdonynak.
Nem csupán a védekezés és a támadás működött hatékonyan, de a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt. Nem véletlen, hogy Nagy Évát a torna legjobb kapusának választották.
– Gyorsabbak vagyunk, s már a mozdulatgyorsaságon van a hangsúly, a bajnokságban ezt remélhetőleg kamatoztatni tudjuk. Javult a lövőhatékonyság, és tetszett, hogy sok beállósgólt szereztünk – vélekedett Virincsik Anasztázia.
Utolsó felkészülési mérkőzését pénteken vívja a Gárdony-Pázmánd idegenben, a Göd vendégeként, majd február 8-án az élvonalba igyekvő Budaörs ellen kezdi a tavaszt.

FORRÁS: FEOL