Betartották a nyerő taktikát, győzött a Gárdony-Pázmánd NKK

„Négypontos” mérkőzésre látogatott a Szombathelyi KKA U19 otthonába a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kéziéabda csapata a pontvadászat 13. fordulójában.

Szombathelyi KKA U19–Gárdony-Pázmánd NKK 25-29 (12-14)

Szombathely, 200 néző.

V.: Kovács K., Tóth J.

SZKKA U19: Lőrincz, Christe (kapusok) – Franka 1, Klucsár 1, Biró, Pődör B. 7/6, Lakatos, Horváth A. 5, Szmolek, Kozma, Jefcsák 4, Juhász, Pődör R. 5/1, Németh P., Tóth A. 2. V.edző: Pődör Zoltán

Gárdony: Nagy É., Magyar, Németh Zs. (kapusok) – Hargitai 1/1, Hrabovszky, Vernes 6/3, Győrffy 3, Czuczu 7, Bocsi 2, Hatala 1, Nagy A. 1, Blazsek 1, Ágoston, Szűcs N., Vörös 4, Lozsi 3

Kiállítások: 10 ill. 12 perc

Hétméteresek: 11/7 ill 6/4

A forduló előtt a 9. Gárdony és a 10. SZKKA között egy pont volt a differencia, így óriási szüksége volt a győzelemre a tóparti hölgykoszorúnak.
Két stílus találkozott, a fiatalos, gólratörő lendületet képviselő Szombathely, és a kicsit idősebb, de korántsem öreg, taktikát fegyelmezetten betartó Gárdony. Fontos fegyvertény volt, hogy a Pödőr testvérek pankrátor kézilabdáját kiaknázták a vendégek, s a félidőre háromgólos előnyt szereztek. Vernes kiválóan irányította a társakat, akik mindegyike hozzá tudott tenni a játékhoz. Czuczu gyengébben kezdett, majd a Gárdony húzóemberévé vált, s a Fejér megyeiek 25 gólon tudták tartani a rendszerint gólesőt rendező szombathelyi fiatalokat. A gárdonyi kapusok négy hetest is megfogtak, de a győzelem igazi csapatmunka eredménye volt. Az edző, Virincsik Anasztázia szerint kulcsfontosságú volt, hogy a lányok végig fegyelmezetten reagáltak a provokatív játékára.

Forrás: FEOL