Naggyá tette az atádi kapust a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda csapata

Kiemelten fontos találkozón fogadta a Rinyamenti KCSE alakulatát a Gárdony-Pázmánd NKK csapata a női kézilabda NB I. 14. fordulójában, de a hazai pálya előnyével nem tudtak élni Virincsik Anasztázia lányai.

Igazi „négypontos” csata volt a javából. Ha itthon tudta volna tartani a pontokat a Gárdony-Pázmánd NKK, lerázta volta közvetlen üldözőjét, így azonban a Rinyamenti előzött, s a Velencei-tó partján tovább kell küzdeniük a lányoknak a bennmaradásért. Belealudt a találkozó elejébe a Gárdony, a nagyatádiak ezt kihasználva gyorsan kétgólos előnyre tettek szert. A fórt állandósította is a Rinyamenti a 14. percig, amikor a hazaiak időkérése után új erőre kapott a vendég, s meglépett. Szalai Evelin megbabonázta a gárdonyi lányokat, fantasztikus formában védett az atádi hálóőr.

Fordulás után megpróbálta ledolgozni ötgólos hátrányát a Gárdony, de Bocsi Szonja góljaira mindig jött válasz. Szalai Evelint továbbra sem kerülték el a hazai labdák, Vernes, Vörös, Czuczu és Hrabovszky próbálkozásait is hárította a kapus, és a 46. percben már nyolc góllal vezetett a vendégcsapat, 15-23. A maga által diktált tempót azonban nem bírták a hajrában a nagyatádiak, Ágoston Nóra és Vörös Szimonetta vezérletével pedig megkezdte a felzárkózást a tóparti egylet. Nagy volt a taktikai csata az utolsó hét percben, de mindössze két gólra tudta megközelíteni ellenfelét a házigazda.

Vereségével a Gárdony-­Páz­mánd NKK 9 ponttal a kilencedik helyen áll. A DKKA U19-es együttese a Dorogi SE-től szenvedett 32-23-as vereséget hazai pályán, s a tabella 7. helyén áll.

Gárdony-Pázmánd NKK–Rinyamenti KCSE

25-27 (8-13)

Gárdony, 100 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.

Gárdony: Nagy É., Magyar, Németh Zs. (kapusok) – Hrabovszky 1, Vernes 4/1, Czuczu 3, Bocsi 3, Sztoics, Hatala 1, Nagy A., Blazsek 2/2, Ágoston 5, Szűcs N., Vörös 5, Lozsi 1. Edzők: Virincsik Anasztázia, Fekete Éva.

Rinyamenti: Szalai – Bárdió, Szandai, Kovács D. 8/2, Bozsok 3, Kurucz, Lapos 5, Horn, Brezovszky, Kadlicsek 3, Magó 2, Karsai A., Hegedűs D. 6/1, Finta, Antal, Torma. Vezetőedző: Madarász Péter.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.