Búcsú a Magyar Kupától

A Mohácsi TE 1888 vendégeként harcolt a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata a Magyar Kupa második fordulójában. A hazaiak jutottak tovább.

Mohácsi TE 1888–Gárdony-Pázmánd NKK 26-20 (12-11)

Mohács, 150 néző.

Mohács: Radochay, Hibácska (kapusok) – Policsek, Kanyó 6/3, Szidonya 2, Jakab 3, Takó 1, Spán, Kaló Zs. 9, Hahner 3, Dömse 2, Takács E. Vezetőedző: Serfőző Zsolt
Gárdony: Binó – Vörös 6, Hamuth, Ágoston 5, Nagy A., Pados 3/3, Lozsi 1. Csere: Magyar, Németh Zs. (kapusok), Hrabovszky 1, Hargitai 3, Kuczi 1, Pervein, Szűcs, Rezneki. Edző: Virincsik Anasztázia
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3

Alaposan ismerték egymást, a felkészülés során háromszor, az idei pontvadászatban egyszer már találkozott a Gárdony-Pázmánd NKK a Duna-­partiakkal. A bajnokságban elszenvedett 20-21-es hazai fiaskó fájdalma élénken élhetett a tópartiakban, így fűthette a visszavágás vágya a gárdonyi lányokat, azonban mindent elsöprő vérmes reményekkel nem utazhattak délre. Egyre több meghatározó játékosát kénytelen nélkülözni Virincsik Anasztázia vezetőedző, hiszen Vernes Dorottya, Bocsi Szonja, Czuczu Frida és Győrffy Réka mellett immár az irányító, Becséri Kitti is hiányzott sérülés miatt. A fiatal, mindössze 20 éves Ágoston Nóra mozgatta a gárdát a pályán, s az első félidőben még teljesen nyílt volt a csata, 12-11-es hazai vezetéssel fordultak a felek.

A második félidőben már megérezte kulcsemberei hiányát a Gárdony, s az NB I/B Nyugati csoportját veretlenül vezető Mohács lelkesebb játékával felülkerekedett. Kaló Zsófiát nem tudták tartani a Fejér megyeiek, kilenc gólig jutott, így oroszlánrészt vállalt csapata hatgólos győzelméből. A Mohács magabiztosan lépett tovább a Magyar Kupa harmadik körébe.

Sajnálatos módon csapatunk jobbszélsője, Lozsi Erna súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a találkozón, neki mihamarabbi felépülést kívánunk!