Tisztes helytállás a listavezető ellen

Közel álltunk a bravúrhoz, végig partiban voltunk a bajnokaspiráns Moyra-Budaörs együttesével az NBI/B-s női kézilabda bajnokság 18. fordulójában.

Gárdony-Pázmánd NKK – Moyra-Budaörs Handball 24–27 (11–13)

Játékvezetők: Kovács Kamilla, Tóth Johanna

Gárdony: Binó, Magyar (kapusok), Pados 7 (4), Győrffy 4, Hamuth 4, Ágoston 3, Hrabovszky 2, Pervein 1, Nagy A. 1, Czuczu 1, Hargitai, Szűcs 1, Sárvári, Bernáth, Rezneki, Vörös.
Vezetőedző: Virincsik Anasztázia

Moyra-Budaörs Handball: Vártok, Bőle (kapusok), Pálos-Bognár 7 (3), Zsigmond 6 (1), Szabadfi 3, Szalai-Szita 3, Horváth L. 2, Kiskartali 2, Kiss M. 2, Hornyák Á. 1, Hajduch 1, Palotás, Smid, Ekker, Szép.
Vezetőedző: Buday Dániel

Kiállítások: 12, ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/5

A találkozó előtt már ha csak a tabella állását nézzük, sejthető volt, hogy piszkos nehéz két pontot szerezni a vendég csapattól, hiszen a Moyra-Budaörs Handball jelenleg a másodosztály legerősebb csapata. Éppen ezért figyelemre méltó, hogy a felnőtt csapatunk Virincsik Anasztázia vezetésével egyenrangú partnere volt Hornyákéknak. Kiélezett első félidő, sokáig fej-fej mellett haladva, a szünet előttig egy gólnál többel nem tudott meglépni a Budaörs. Szünet után bent „maradtunk” az öltözőben, majd ezt kihasználva néhány góllal elhúzott ugyan a rutinos Budaörs csapata, de Virincsik Anasztázia kikérte idejét, és rendezte a sorokat majd ötgólos hátrányból álltunk talpra. Ágoston jól szervezte a játékot, támadásban Pervein és Pados nőtt fel mellé, védekezésben Hamuth-Czuczu-Győrffy hozott jó formát. A Budaörs azonban őrizte minimális fórját, majd a meccs vége előtt nehezen ugyan de bebiztosította győzelmét. Ennek ellenére a lányok emelt fővel hagyhatták el a pályát, hiszen mindent megtettek annak érdekében, hogy előrébb kússzunk a tabellán.

Emellett tartanunk kell ezt a munkát és mentalitást a pályán, hiszen a héten fontos mérkőzés vár felnőtt gárdánkra. Hazai pályán fogadjuk a Rinyamenti KC SE csapatát akik, ugyan egy mérkőzéssel többet játszva, de azonos pontszámmal vannak mögöttünk a tabellán.