Létfontosságú pontokat tartottunk itthon – 3 mérkőzés 3 győzelem a heti mérleg

Létfontosságú pontokat szereztünk, és tartottuk itthon mind az NB I/B, mind az NBII női felnőtt osztályban.

NBII női felnőtt – Dél csoport – 9. forduló (halasztott mérkőzés)
VSK Tököl – Gárdony-Pázmánd NKK U22
22-27 (10-12)

NBI/B női felnőtt – Nyugat csoport – 20. forduló
Gárdony-Pázmánd NKK – Szentendrei NKE
26-25 (13-12)

NBII női felnőtt – Dél csoport – 20. forduló
Gárdony-Pázmánd NKK U22 – VSK Tököl
28-20 (15-8)

Május 8-án 18:00-kor fogadtuk hazai pályán a Szentendrei NKE női felnőtt csapatát. Izgalmas mérkőzésnek néztünk elébe, ha már a tabella állását tekintjük, hiszen a két csapat egymás mellett a kiesést elkerülve harcoltak a győzelemért.

Gárdony: Czuczu 6, Becséri 6, Hamuth 4, Győrffy 4, Pados 2/1, Nagy A. 1, Hrabovszky 1, Vörös 1, Ágoston 1.

Szentendre: Vígh 9, Ulmann 4, Birtalan-Gidai 3/1, Lukovics 3, Rácz 2, Gaylhoffer 2, Bűcs 1, Farkas 1/1.

Kiállítások: 12 ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/2

Egy héttel korábban hazai pályán buktunk pontokat a Nagyatáddal szemben, így muszáj volt javítani a mérlegünkön.

A vendégek kezdték a mérkőzést, de Győrffy kezdte meg a gólgyártást, így a lélektani előny nálunk volt. Ugyan a 6. perc elején fordítottak a vendégek, de főként a szentendreieknek kellett futniuk az eredmény után. Eladott labdáikra és technikai hibáikra lecsapva, Hrabovszky, Hamuth és Becséri talált a kapuba, ezzel a 10. percre három gól előnyt harcoltunk ki, melyre jött is az időkérés vendég oldalon.

Rendezték a fejeket, és végig kiegyenlített volt a harc. Czuczu zárkózott fel és zsinórban négyszer volt eredményes a jó védekezése mellett. A félidőt Győrffy foglalta keretbe, övé volt az utolsó találat, 13-12.

Becséri Kitti-Czuczu Frida 6-6 góllal járult hozzá a győzelemhez

Fordulás után is rendkívül szoros volt a mérkőzés. Egyik csapat sem tudom meglépni 2-3 góllal a másiktól, a Szentendre minduntalan egalizált. 25-25-ös állásnál fordultak a hajrába a csapatok, hatalmas taktikai csatát vívott edző és játékos, míg a döntés az utolsó 15 másodpercre maradt. Időkérés után jött részünkről egy technikai hiba, a SZNKE azonnal kihasználva ezt, letámadtak, de Binó óriasi ziccert védett, majd az ellentámadásból Pados a szélről szerezte a győztes gólt 2 másodperccel a vége előtt. Végeredmény 26-25.

A Szentendrei NKE legyőzésével elléptünk a kieső zónától.

NBII-es csapatunk oda-vissza magabiztos győzelmet aratott a Tököl ellen

Egy hét alatt kétszer is találkozott a két együttes. A hét közepén a halasztott mérkőzésünket pótoltuk, míg a hét zárásaként már a verseny naptár menetrendjét folytatva a 20. forduló összecsapását hagytuk magunk mögött.

Idegenben is és hazai pályán is NBII-es lányaink jó tempót diktálva arattak győzelmet. Az első találkozón nehezen indult a motor, a félidő eredménye 10-12. Szerencsére a szünetben felszívták magukat fiatal tehetségeink, és magabiztosan elhoztuk a két pontot Tökölről.

A szerdai mérkőzés hibáiból és lehetőségeiből tanulván, a hazai fordulón nem volt kérdés, hogy itthon tartjuk a két pontot. Végig vezetve, biztos előnyt kovácsolva kialakítva a végeredményt 28-20, győztesen hagytuk el a pályát.

Ezzel a győzelemmel 3. helyen állunk a tabellán.