Fájó vereség után fontos győzelem!

Az utolsó két fordulót megcserélve, előbb játszotta le az előző hét folyamán felnőtt csapatunk a 12. fordulót.

Volt esélye a pontszerzésre, de a SZISE egy góllal ugyan, de jobb volt.

Közhely a sportban: minden meccs ugyanolyan fontos. 2021 utolsó két bajnokiját az élet-halál harc szintjére emeltük, mert a bajnokság alapszakaszának felén túllendülve egyre égetőbb a tény: a legjobb öt között kell végezni tavasszal a biztos NB I/B-s tagságért. A SZISE elleni összecsapást keretbe foglalta taktikai fegyelmezetlenségünket, amely a meccs elején és sajnos a végén is jelen volt.

Virincsik Anasztázia:
Két hetünk volt a felkészülésre, nem volt okunk rá, hogy nyomás alatt játszunk. Ki-ki meccset vívtunk, de picit megijedtünk az NB I-es MTK-ban is védő kapustól, Rutka-Győrffytől, kimaradt pár olyan helyzet, ami a zavar számlájára írható. Küzdelmes meccs volt, rengeteg hibával. Az első félidőben a védekezés nem volt acélos, de Vajk Eszter jól védett. Az utolsó tíz percbe fordulva azonban nem fér bele, hogy valaki 4 perces kiállítást kap, Czuczu Frida előbb ütésért, majd a játékvezető előtti legyintésért kapott büntetést.

Ennek ellenére is meccsben maradtunk felzárkózva egy gólra, de a végjátékban megremegett a kéz, eladtuk a labdát az utolsó támadásban, így a SZISE egygólos győzelemmel vitte el a pontokat.

Virincsik Anasztázia:
Mindent egy lapra kell feltennünk Szombathelyen, be kell húzni a meccset, és a téli szünetben gondolkodhatunk, hogy hogyan tudnánk aztán a lehetetlent is megvalósítani. Minden meccset nyernünk kell a folytatásban. Továbbra is képesnek tartom a csapatot arra, hogy kiharcolja az első ötbe kerülést. Lehet, hogy az én csapatom szereti a kihívásokat. A rögös utat választják.

NBI/B Női Felnőtt – Nyugat – 12.forduló
Gárdony-Pázmánd NKK – Szent István SE
23-24

Két pontot hoztunk Vas megyéből

A 11. forduló elmaradt mérkőzés pótlásával zártuk a 2021-es esztendőt.

A SZISE ellen fájó pontokat szerettük volna pótolni, így a Szombathelyi KKA U19 vendégeként el sem képzelhettünk más forgatókönyvet, mint győzelmet.

Virincsik Anasztázia kicsit belenyúlt a csapatba, Czuczu Frida helyett Pados Mónika kezdett balátlövőben, s bejött a húzás, mert a vasiak kezdeti lendületét hamar megtörtük. 4-2-es hazai vezetés után fordítunk (4-6), majd hárommal is sikerült ellépni, azonban az SZKKA fiataljai visszazárkóztak.  Kiegyenlített küzdelem, a szünetben egy gól volt az előnyünk.

Fordulás után egyre több hibát vétett a szombathelyi alakulat, megzavarta őket, hogy nyitott védekezésre váltottunk, valamint, hogy Pődör Blankát megpróbáltuk kivenni a játékból. Pados Mónika, Nagy Adrienn, Szücs Noémi, Győrffy Réka, Becséri Kitti is extrát nyújtott, kapuban 11 védéssel Vajk Eszter és Németh Zsófia osztozott! Mindenki hozzátett a mérkőzéshez, csapatmunka volt a javából, s ezt az SZKKA már nem bírta el.

NBI/B Női Felnőtt – Nyugat – 11. forduló
Szombathelyi KKA U19 – Gárdony-Pázmánd NKK
26-35