Két pontot hoztunk Győrből

A Győri ETO KC U19-es együttese ellen papírforma-győzelmet aratva tartottuk meg pozíciónkat a tabellán.

Miután a Komárom csapatától az előző fordulóban vereséget szenvedtünk, mondhatni kötelező volt behúzni a győri fiatalok elleni mérkőzést. Azonban soha nem lehet tudni előre, hogy a győriek milyen összetételű alakulattal veszik fel a küzdelmet az aktuális bajnokin.

Győri ETO KC U19 – Gárdony-Pázmánd NKK 26-32 (13-18)
Győr, Audi Aréna, 45 néző.
Vezette: Gál, Ludvig

Győr U19: Győri, Takács L. (kapusok) – Gerencsér 10/6, Farkas J. 6, Szemes 4, Kövér 4, Varga V. 1, Moharos 1, Tallós, Havasi.

Gárdony: Németh Zs., Christe – Győrffy 2, Pados 7/1, Becséri 6, Nagy 1, Hamuth 5, Szücs 2, Hargitai 4/3, Dublinszki 2, Ágoston 2, Juhász 1, Sárvári, Szilágyi, Piller.

Kiállítások: 4 ill. 4 perc

Hétméteresek: 7/6 ill. 4/4

Az NB I/B 15. fordulójában csupán nyolc mezőnyjátékossal állt ki az ETO, s a cserepad szűkössége miatt csak a 15-20 percig tartották az erőviszonyokat. Tudtuk, hogy egyszer sem adhatjuk ki kezünkből az irányítást. 7-7-ig tartotta a lépést Pigniczki Krisztina együttese.

Fordulás után Németh Zsófia megbabonázta a technikai hibákat is vétő zöld-fehéreket, s az 52. percre még úgy is tízgólos különbséget alakítottunk ki, hogy volt olyan periódus, mikor 6 percen át egyszer sem találtunk a kapuba.

A győriek kozmetikáztak, 32-26-os diadallal hoztuk el a két pontot. Jelenleg a tabella hatodik helyén állunk, egy ponttal lemaradva az ötödik SZISE mögött. Szombaton 18 órakor a negyedik helyen tanyázó Kozármisleny csapatát fogadjuk hazai pályán.