9. hét utánpótlás eredményei

OGYB LU14

Vecsés– Pázmánd NKSE 12-28

Pázmánd NKSE-ÓKSI 29-23

Bacsi Mihály, vezetőedző értékelése:

2024.02.2-án Budapesten az Óbudai Sportiskola által megrendezett bajnoki mérkőzéseket játszottunk. Kimagasló kapusteljesítmény mellett a védekezésünk kemény határozott volt, így a nagyarányú győzelmünk megérdemelt. Csapatom nagyon egységesen játszott, védekezésben egymásnak segítve, támadásban pedig ötletes játékot játszva már az első félidőben jelentős előnyre tettünk szert. A második játékrészben voltak gyengébb pillanataink, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Egy jól felkészített jól kézilabdázó csapatot győztünk le az Óbudai Sportiskola személyében.

OGYB LU12

Százhalombattai VUK SE – Pázmánd NKSE 14-34

Pázmánd NKSE – Alba FKC1 32-18

Virincsik Anasztázia, edző értékelése:

Martonvásáron játszottunk az elmúlt fordulóban, ahol magabiztos győzelmeket arattunk. Úgy gondolom a látottak alapján, hogy sokat tudtunk előre lépni elsősorban a felállt védelemmel szembeni támadásban. Már nem csak az 1:1 elleni párharcokban, hanem a páros és csapatrész taktikai elemekben is eredményesek voltunk. Kimondottan tetszett a fehérváriak elleni támadójátékunk, mert a 6:0-s védekezésük ellen nagyon szép húzásokat és kontrahúzásokat csináltak meg a lányok. Az edzéseken sokat gyakoroljuk a középről indított labdás és labda nélküli előnyszerzéseket és azokból történő támadás vezetéseket, illetve- habár nem gyakoroljuk – de a lányok próbálkoznak a keresztmozgásokkal is, amiből szintén eredményesek voltunk. Köszönjük szakfelügyelőnknek, Bán Tibornak az ötletet a dobótechnika hatékony javítására, amit egy hónapja alkalmazunk az edzéseken és aminek látványos a következménye!

Takács Sára, edző értékelése:

A hétvégét két győztes mérkőzéssel zártuk. Büszke vagyok a lányokra, nem csak a győzelemért, hanem az összeszedett, szép kézilabdáért, amit játszottak. Hosszú ideje dolgozunk az edzések folyamán a labda nélküli, illetve labdás elindulások, támadó alapmozgások ütemre történő kivitelezésén, melyeknek természetesen a pontos passzok szolgálnak alapul. Úgy gondolom beért a munkánk, ami a játékosok számára is öröm, nagyon élvezték a játékot, ami úgy gondolom a legfontosabb, különösen ebben a korosztályban.

OGYB LU10

Bernáth Gyöngyi, vezetőedző értékelése:

Az Érd csapatával játszottuk az első mérkőzést, amelyen a lányok lelkesen, felszabadultan játszottak. Sok, szép technikai megoldást láthattunk tőlük. A passzolás, cselezés, üresbe futások egész jól mentek, a kapura lövések is hatékonyabbak voltak, mint legutóbb, kapusaink is remekül teljesítettek. Az Alba Fehérvár KC 1 nagyon meglepett bennünket a kemény letámadásával. A kapusaink a labdát sem tudták kijátszani a játékosainknak, mert már a saját kapunknál letámadtak minket. Góllövés után pedig, már a fél pályánál. Több játékos is sérült, szerencsére a második félidőben vissza tudtak menni (csere és pihenés után). A máso-dik játékrészre ki tudtunk dolgozni egy taktikát (azért ebben a korban még nemigen szoktunk taktikázni). Játékosaink (felváltva, akinek még volt energiája) előre futottak, cselezés-ben és gyorsaságban jók voltunk. A kapusunk, ha tudott előre indítani (többnyire tudott), akkor labdához jutottak játékosaink és gólokat lőttek. Számunkra még a játék öröme, és a góllövés a lényeg. A Szülők most is nagyon szurkoltak, támogattak minket, sok dicséretet kaptak a lányok, köszönjük szépen!Büszke vagyok a csapatra! Szép volt lányok!

OGYB LU10 Velence

Vezetőedző, Gosztola Petra értékelése:

Első megmérettetésünkön vettünk részt vasárnap Esztergomban. Nagyon vártuk már ezt a napot, de izgultunk is, hogy milyen lesz, hiszen kezdő kis csapatként léptünk pályára. Két mérkőzésen két, nálunk már rutinosabb csapattal játszottunk, először Budaörs ellen, majd Martonvásár csapata ellen játszottunk. A védekezésünkért nagy dicséret illeti a csapatot és a kapusteljesítményt is kiemelném, úgy gondolom, ezeken a területeken egyáltalán nem lehetett észre venni, hogy ez a csapat szeptemberben kezdett kézilabdázni és most mérkőzik először! Támadásainkban sok volt még a pontatlanság és a kevés rutin is érezhető volt, de ezen dolgozunk tovább. Voltak azonban már szép megoldásaink is, aminek külön örültem, a lőtt gólok pedig magukért beszéltek, nagy tapsot érdemeltek. Jó gyakorlás volt ez a nap számunkra, s készülünk tovább az áprilisi fordulókra.