34. hét utánpótlás hírek

LU20-as korosztályunk a hétvégén Orosházán, a LU14-es csapatunk pedig Vonyarcvashegyen, strandkézilabda tornán szerepelt.

LU20

Jancsekityné Flesser Dóra, vezetőedző értékelése:

Az elmúlt hétvégén az U20-as lányokkal Orosházán vettünk részt egy 3 napos tornán. Nagyon jól sikerült a nyári alapozásunk (1 hét edzőtábor is szerepelt benne), ezért szerettük volna látni, hogy milyen állapotban van a csapat. Tudtuk, hogy nálunk jóval erősebb első és másod osztályú együttesekkel fogunk megmérkőzni (Szigetszentmiklós, Orosháza, Eszterházy SC, ENUSE), valamint a korosztályt tekintve is nagyon fiatal csapattal érkeztünk. Ennek tudatában készítettem fel a lányokat, felszabadultan játszottunk, csináltunk szép megoldásokat, a védekezésünk kezd igazán jól működni, de azért van még mit csiszolni rajta. Egy félidőig minden együttessel kiválóan lépést tartottunk, a második játékrészben viszont kiütköztek a fizikális különbségek. Ennek ellenére nagyon hasznos 3 napon vagyunk túl, ami csapatépítés szempontjából is kiválóan alakult. Dolgozunk tovább és készülünk a bajnokságra, ahol a tavalyi bronzéremnél fényesebb eredményt tűztünk ki célul.

LU14

Virincsik Anasztázia, Takács Sára edzők:

Első strandkézilabda tornánkon vagyunk túl, ahol 5 csapatból a második helyet tudtuk megszerezni. Büszkék lehetünk a lányokra, hiszen kb. egy éve kezdték el ennek a sportnak a szabályait és technikáit tanulni. 3 győztes mérkőzés után az utolsó összecsapáson maradtunk alul egy olyan csapattal szemben, ahol voltak idősebbek is. A látottak alapján a csapatok közül a mi lányaink tudták legbiztosabban végrehajtani a levegőben történő forgásos kapuralövést, ami itt a homokban 2 pontot ér. A torna legjobb játékosa címet Hartmann Manga kapta! Gratulálunk a lányoknak és köszönjük a Szülők segítségét is!