Végre pontokat gyűjtött a Gárdony

A kötelező győzelem terhe alatt utazott Dorogra a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB I/B-s bajnokság 14. fordulójában.

A tavaszt gyatrán kezdő Gárdony-Pázmánd NKK-t megérintette a kiesés szele, így Pinizsi Zoltán alakulatának nagy szüksége volt már a pontokra. A Dorogi ESE éppen közvetlen riválisként fogadta a tóparti lányokat, akik most összeszedett játékkal rukkoltak elő. Annak ellenére, hogy a bennmaradásért vívott harcban döntő jelentőségű volt az összecsapás, nem kezdett jól a Gárdony, ám mégis rendezni tudta sorait, és nyugodtabb játékkal állította meg a hazaiak görcsös lendületét. Fegyelmezetten támadtak és védekeztek a vendégek, s végig irányították a mérkőzést. A második félidő közepén egy gólra zárkózott fel a dorogi csapat, de a végül kilenc találatig jutó, s egyre inkább meghatározó játékossá előlépő Czuczu Frida vezérletével újra magabiztos előnyre tett szert.
– Jó hangulatban, felszabadultan edzettek a lányok egész héten, s remélem, a mostani siker lendületet ad nekik a következő csatákra – fogalmazott az edző, Pinizsi Zoltán.

Dorogi ESE–Gárdony-Pázmánd NKK 28-32 (13-16)
Dorog, 130 néző.
Dorog: Stadler, Bozsó (kapusok) – Forgács 3, Előd 1, Szűcs R., Szabó D. 1, Uresch, Takács A. 1, Szabó J. 4, Törőcsik 1/1, Horváth A. 2, Kemenczik, Sárosi 5, Imrei 6/3, Markos, Blazsek 4. Vezetőedző: Szurcsik István.
Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 2, Kolics, Fundák 4, Czuczu 9, Karsai 5/3, Kukovecz, Nagy A. 5, Szűcs N. 1, Szamoránsky A., Csáki, Lozsi 3, Nagy Zs. 3, Rideg, Piazza. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán. Hétméteresek: 5/4, illetve 5/3.
Kiállítások: 6, ill.10 perc