Negyedik helyezés az OXXO kupán

Három nap alatt nyolc csapat 16 mérkőzést vívott egymással az orosházi OXXO Kupán. A torna színvonalát mutatja, hogy 5 első osztályú és 3 másodosztályú csapatot hívtak meg a rendezők, ami kiválóan szolgálta ifistáink nyári felkészülését.

A verseny az első két napon csoportmérkőzésekkel kezdődött, ahol mi az „A” csoportban szerepeltünk a Kézilabda Szeged SE, a Kecskeméti NKSE valamint az ONKC csapataival míg a „B” csoportban a Vasas SC, a Csepel DSE, a Hajdúnánás SK, illetve a Szeghalmi NKSE küzdött meg egymással. A csapatok sorrendje körmérkőzéses rendszerben alakult ki, ez alapján játszották az augusztus 18-i helyosztókat.

Fiataljaink a csoportmeccsek alatt az első két mérkőzésen remek játékkal győzték le a szegedi és a kecskeméti csapatot, majd a házigazda orosháziak ellen az első félidőt még szorossá tudtuk tenni és csupán 2 góllal vezetett az ellenfél, de a második félidőben a torna leggyengébb játékát mutatva nagyarányú vereséget szenvedtünk. Vasárnapi mérkőzés napon a 3. helyért az ifi első osztályban szereplő Hajdunánás csapata ellen az első félidőben ismét rossz játékot sikerült összehoznunk és hiába voltunk jobbak a második félidőben, a korábban kialakult nagy különbséget már nem tudtuk behozni, így a negyedik helyezést szereztük meg.

A torna célja az volt, hogy az új összeállításban – a tavalyi csapatból többen befejezték a kézilabdát, illetve ketten első osztályú csapatoknál folytatják a pályafutásukat – mindenki megfelelő játéklehetőséget kapva, lássuk, hogy az alapozás harmadik hetének a végén ki milyen teljesítményt tud nyújtani a mérkőzéseken, valamint, hogy támadásban és védekezésben kijöjjenek az erősségeink és gyengeségeink. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, csak a két rosszul sikerült félidő miatt lehet bennünk hiányérzet.

Eredményeink:

Kézilabda Szeged SE-Pázmánd-Gárdony 20-28

Kecskeméti NKSE-Pázmánd-Gárdony 22-23

Pázmánd-Gárdony-OXXO Energy Orosházi NKC 15-25

Hajdúnánás SK-Pázmánd-Gárdony 33-26

Végeredmény:

1. Vasas SC
2. OXXO Energy Orosházi NKC
3. Hajdúnánás SK
4. Pázmánd NK
5. Csepel DSE
6. Kecskeméti NKSE
7. Kézilabda Szeged SE
8. Szeghalmi NKC