Győzelem a Kispest ellen!

Izgalmas mérkőzésnek néztünk elébe, már ha a tabella állását tekintettük, hiszen a második helyen, egy ponttal lemaradó Kispest csapatát fogadtuk hazai pályán.

Talán a szezon legjobb mérkőzés kezdését produkáltuk, hiszen 6-0-át mutatott az eredményjelző a 10. percben, Vajk a kapuban nagyszerűen kezdett, ezidő alatt 5 védés állt a neve mellett. Jött is a vendég időkérés, mely rendezte a kispesti sorokat két gólra fel is zárkóztak.

A 20. percben csupán egy gól volt a különbség a két csapat között, 10-9 az állás, de ekkor egy betonbiztos védelem állt össze a kispesti csapat előtt, Becséri és Hamuth extra védekezése mellett, Horvát Laura remek helyzetfelismerései és gólpasszai, melyet Nagy Adrienn és Győrffy Réka gólra váltották, a félidő végére 6-3-as szériával négy gólos előnnyel mentünk pihenni. Félidő: 16-12.

A második félidőt is hasonlóképp kezdtük, mint az elsőt, magabiztos játékunk eredményes volt, 36. perc 20-13. Béki Nagy Bertalan ismét a „T” betűhöz nyúlt. Kiss Klaudia és Szabó Edina góljai tartották a reményt a vendég csapatban, 46. perc 24-21. Ekkor jött Ágoston Nóra, Horváth Laura és Becséri Kitti extra teljesítménye, melyet már a vendégek nem tudták orvosolni csak annyira, hogy csiszoljanak a végeredményen.
Nagyszerű játékkal tartottuk itthon a bajnoki egységeket és léptünk meg 3 ponttal a Kispest csapatától. Ezzel a győzelemmel maradtunk a tabella első helyén, a rájátszási mérlegünk 4 mérkőzés 4 győzelem.

NBI/B Női Felnőtt – alsóházi rájátszás – 4. forduló
Gárdony-Pázmánd NKK – Kispest NKK
34-29 (16-12)


Gólszerzők: Ágoston Nóra 8, Becséri Kitti 6, Nagy Adrienn 5, Hamuth Lili 4, Győrffy Réka 3, Horváth Laura 3, Sárvári Krisztina 2, Pados Mónika 2, Bocsi Szonja 1.

Kapuban: Vajk 8 védés, Németh 2 védés.

Kiállítás: 3 illetve 5.
Hétméteres: 4/2 illetve 4/4.

Következő összecsapás:

NBI/B Női Felnőtt – alsóházi rájátszás – 5. forduló
Hajdúnánás SK – Gárdony-Pázmánd NKK
2022. április 9. szombat 18:00
Helyszín: Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly